Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


01.03.2020

Інформація щодо укладання договорів про надання комунальних послуг у багатоквартирних будинках


На зборах співвласникам належить прийняти рішення про вибір моделі організації договірних відносин з виконавцем комунальної послуги


Враховуючи законодавчі зміни у сфері житлово-комунальних послуг ОКВПТГ "Лубнитеплоенерго" повідомляє, що з 1 травня 2019 року в повному обсязі введено в дію Закон України від 09.11.2017 № 2189-VIII “Про житлово-комунальні послуги” (далі - Закон).

Відповідно до статей 12-15 Закону надання житлово-комунальних послуг здійснюється виключно на договірних засадах.

Договори про надання житлово-комунальних послуг укладаються відповідно до типових або примірних договорів, затверджених Кабінетом Міністрів України або іншими уповноваженими законом державними органами відповідно до закону. Такі договори можуть затверджуватися окремо для різних моделей організації договірних відносин (індивідуальний договір та колективний договір про надання комунальних послуг) та для різних категорій споживачів (індивідуальний споживач, колективний споживач).


Укладання договорів про надання комунальних послуг


Згідно ст. 10 Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» від 14.05.2015 № 417-УІІІ, співвласники приймають рішення щодо управління багатоквартирним будинком на зборах у порядку, передбаченому цією статтею. Якщо у багатоквартирному будинку в установленому законом порядку утворено об’єднання співвласників, проведення зборів співвласників та прийняття відповідних рішень здійснюється згідно із законом, що регулює діяльність об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ст. 10 ЗУ «Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку» від 29.11.2001 № 2866-ІІІ).

На зборах співвласникам належить прийняти рішення про вибір моделі організації договірних відносин з виконавцем комунальної послуги (укладення індивідуального та/або колективного договору про надання комунальної послуги).

Рішення зборів співвласників про вибір моделі організації договірних відносин з виконавцем комунальної послуги (укладення індивідуального та/або колективного договору про надання комунальної послуги) оформляється протоколом, який підписується усіма співвласниками (їх представниками), які взяли участь у зборах, кожен з яких ставить підпис під відповідним варіантом голосування ("за", "проти", "утримався"), за формою, затвердженою центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної житлової політики.

У разі якщо співвласники багатоквартирного будинку самостійно не оберуть одну з моделей організації договірних відносин, визначених ч. 1 ст. 14 Закону, після 01.05.2020 року ОКВПТГ "Лубнитеплоенерго" буде укладено індивідуальний договір про надання комунальної послуги з урахуванням особливостей, визначених ч. 7 ст. 14 Закону.

До 01.05.2020 року співвласники багатоквартирних будинків незалежно від обраної ними форми управління багатоквартирним будинком зобов’язані прийняти рішення про модель організації договірних відносин з виконавцями комунальних послуг (крім послуг з постачання електричної енергії та природного газу) щодо кожного виду комунальної послуги згідно з частиною першою статті 14 цього Закону, а виконавці комунальних послуг — укласти із такими співвласниками договори про надання відповідних комунальних послуг відповідно до обраної співвласниками моделі організації договірних відносин.

Просимо прийняти рішення про вибір моделі організації договірних відносин та повідомити ОКВІІТГ "Лубнитеплоенерго" за адресою: м. Лубни, вул. Чкалова, 17.

Телефон: (05361)78 004

Схожі матеріали:
👁 543
Категорія: Зверніть увагу!
Теги: комунальні послуги, укладання договорів, багатоквартирні будинки




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ