Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


11.09.2021

Ісландська установка для видалення вуглекислого газу з атмосфери буде поглинати до 4000 т CO2 на рік


Завод Orca, скоротить викиди приблизно на 870 автомобілів в рік


Якщо ми хочемо запобігти наслідкам глобального потепління, нам потрібно почати видалення вуглекислого газу з атмосфери. Швейцарський стартап Climeworks, який спеціалізується на уловлюванні вуглекислого газу з повітря, об'єднався з ісландською компанією зі зберігання вуглецю Carbfix, щоб розробити установку, яка буде поглинати до 4000 т вуглекислого газу в рік.

Ця установка, яка є найбільшим в світі заводом, висмоктує вуглекислий газ безпосередньо з повітря і зберігають його під землею, почне незабаром працювати в Ісландії.


Ісландська установка для видалення вуглекислого газу
 

Завод Orca, названий на честь ісландського слова «енергія», скоротить викиди приблизно на 870 автомобілів в рік.

Orca складається з восьми величезних контейнерів, схожих на ті, що використовуються в судноплавному секторі, де вуглекислий газ видаляється з допомогою високотехнологічних фільтрів і вентиляторів.

Володіючи річною потужністю уловлювання 500 тонн кожна, вони фільтрують СО2, змішують його з водою і закачують в глибокі підземні колодязі. Потім, через кілька років, він перетворюється в камінь, таким чином видаляючи його з атмосфери.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інтелектуальний робот-поні Xpeng, робить крок вперед до нашого бачення мобільності майбутнього

Climeworks заявляє, що в її технологіях використовуються поновлювані джерела енергії, що надходять від прилеглої геотермальної електростанції, що надзвичайно важливо, оскільки в іншому випадку технологія була б безглуздою.

Схожі матеріали:
👁 379
Категорія: Технології
Теги: вуглець, вуглекислий газ, CO2




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ