Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


02.05.2019

Як діють колекторські компанії?


Чому банки та мікрофінансові організації звертаються до колекторів?


Практично всі банки України регулярно користуються послугами колекторських агентств, але про це вони вважають за краще не говорити своїм клієнтам. Адже часто виникають ситуації, в яких можна «продати борг колекторам». Для звичайних громадян, агентства по стягненню боргу - це перш за все особи кримінальної зовнішності з битками й кастетами в руках, проте, так чи все насправді розглянемо в статті.

Хто такі колектори? Колектор — являє собою особу, найняту кредитором з метою стягнення заборгованості з позичальника. На даний момент замовлення подібного роду, найчастіше виконує не окрема особа, а ціла служба, наприклад колекторська агенція «Таліон Плюс». Послуги колекторів Таліон Плюс доступні практично для будь-кого — від великої фінансової організації, що видала своєму клієнтові кредит, до фізичної особи, яка не може стягнути кошти за боргової розписці. Однак найчастіше з колекторських компаній працюють банки й мікрофінансові організації, які хочуть повернути власні кошти або просто позбутися від безрадісних боргів.


Як діють колекторські компанії?
 

Чому банки та мікрофінансові організації звертаються до колекторів?

Причина, по якій фінансові організації звертаються в колекторські фірми гранично проста - їм необхідно повернути власні кошти при мінімальній витраті часу і сил. Крім того, стягнення боргів за допомогою колекторів має ряд позитивних сторін для кредиторів, а саме:

Нема потреби в створенні власної служби по стягненню заборгованості з недобросовісних клієнтів. Фірма зі збору боргів обходиться кредитору в місті Київ відносно недорого. Банк значно швидше може отримати власні кошти з фізичних осіб, ніж це буде зроблено в судовому порядку. З огляду на дані фактори, агентство з повернення боргу може бути вельми актуально для кредиторів.

Як діють колекторські компанії?

Основна мета, яка стоїть перед колектором — це стягнути заборгованість з осіб, які не повертають кредитні кошти якомога швидше. При цьому це непросто обов'язок контори, а і єдиний спосіб отримати гонорар.

Але на практиці далеко не все так гарно. З урахуванням сьогоднішньої кризи чисельність неплатників по кредитах стрімко зростає, а відповідно прибуток компаній з вибивання боргів тільки зростає. Як правило, нові жертви знаходяться шляхом «факторингового тендера». Він заснований на тому, що банк складає список неплатників, до яких втрачено довіру, і щоб з ними не возиться, він вирішує їх продати, виставляючи на торги між фірмами, які стягують борг.

Схожі матеріали:
👁 690
Категорія: Прес-реліз
Теги: банк, колекторська агенція, колектори, гроші




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ