Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


29.08.2019

Як доглядати за порожниною рота


Дорослі люди повинні самі дотримуватися і привчати дітей правильно виконувати цей процес


Людей, які стежать за станом свого здоров'я, і регулярно відвідують стоматолога видно за версту. У них чудові білі зуби. Вони не мають поняття про зубний біль. Це результат правильного обслуговування ротової порожнини і зубів. Про все це розглянемо далі.

Кожна людина, що поважає себе, особливо жіночого роду, мріє упродовж усього дорослого життя про перлинні зуби і чарівливу посмішку. І тільки небагатьом педантичним людям вдається це добитися. Вони дотримуються рекомендації доктора по догляду за ротовою порожниною.

Самостійно виконуючи процедури чищення язика, ясен в домашніх умовах, допомагають своїм зубкам зберегти первозданне здоров'я і природну красу.

Правильні стоматологічні звички, вироблені упродовж усього життя, дозволяють і в похилі роки захиститися від злісного карієсу і ясен, що кровоточать.

Як доглядати за порожниною рота
 

Чистимо рот вранці і вечорам

Навіть молоді, початківці своєї кар'єри стоматологи переконані, що чистити ясна, язик і зубки треба двічі в день, хоч би дві хвилини. Така процедура ефективно очищає рот від рихлого жовтого кольору нальоту, що осідає на язиці, яснах і зубах, чим викликає їх руйнування.

Дорослі люди повинні самі дотримуватися і привчати дітей правильно виконувати цей процес. Головна вимога - це щільне прилягання ворсу щітки до поверхні, яку очищають. Треба почистити язика, оскільки на нім зазвичай збирається бактерійний бруд і створює жовтий наліт.

Почекайте як мінімум тридцять хвилин після їди, перш ніж чистити зуби. Після їди ваш рот стає кислішим, що пом'якшує емаль, яка покриває і захищає ваші зуби.

Виберіть щіточку для чищення зубів з м'якою щетиною. Дорослі можуть користуватися електричною зубною щіткою. Період використання не більше трьох місяців. Діткам можна міняти частіше.

Флосс щодня

Щоденне застосування зубної нитки в гігієнічних процедурах профілактика від каменів чорного кольору між зубами і під яснами. У цій області зубна щітка безсила. Неважливо, який тип нитки використати. Головне дотримуватися щоденного графіку.

Здорове харчування

Лікарі терапевти і стоматологи в один голос рекомендують своїм пацієнтам не зловживати солодощами. Особливо шкідливу дію на емаль зубів чинять липкі цукерки.

Цукор - це продукт споживання бактеріями, які, переробляючи його, і наповнюють рот кислотою. Вона атакує зубну емаль, провокуючи карієс.

Ласуни повинні дотримуватися правила: з'їдати солодкі продукти швидко, щоб кислота не нанесла ущерб емалі, Слина - хороший нейтралізатор кислоти і надалі вона своя корисна справа зробить. Це дасть вашому роту більше часу для нейтралізації кислот.

Уникайте паління. Тютюн забарвлює зуби і збільшує шанси на захворювання ясен і рота. Якщо вам потрібна допомога у відмові від паління, поговорите зі своїм лікарем або звернетеся до психотерапевта.

Турбота про свої зуби справа кожної вихованої людини, регулярний візит до стоматолога забезпечить здоров'я усьому організму, оскільки брудні і хворі зуби пряма загроза сердечного м'яза. Не даремно кардіологи, направляють своїх пацієнтів на консультацію до зубного лікаря. Якщо Вас цікавлять статті на тему здоров'я, і не тільки, то багато нового та корисного матеріалу ви знайдете на сайті Голос UA на РФ за посиланням: https://holosua.com/

Схожі матеріали:
👁 553
Категорія: Прес-реліз
Теги: здоров'я, порожнина рота, догляд, язик




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ