Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


27.12.2014

Як обрати ялинку-гарнюню


Держагенство лісових ресурсів випустило поради


Держагенство лісових ресурсів випустило поради – на що звернути увагу під час купівлі і облаштування вдома ялинки або сосни, щоб вона довго радувала родину.

- Звертайте увагу на стовбур. Він має бути рівним і прямим, без тріщин. Якщо помітите обідок на зрізі, дерево зрізане давно і, прикрашеним, радуватиме око недовго.

 - Підніміть обране дерево і зрізом вдарьте об землю. Якщо посипались голки, дерево абсолютно не придатне. Така ялинка не витримає і півтора тижня в домі, не кажучи вже про всі новорічні свята.

 - У недавно зрубаної ялинки гілки повинні бути пружними і еластичними. Щоб перевірити їх стан, зігніть гілку. Якщо вона пружна – купуйте. Якщо гілка тріщить і ламається – не варто витрачатись.

 - Крім того, у свіжої ялинки гілки повинні тягнутися вгору. Якщо гілки туляться до стовбура біля основи, тобто просідають, це говорить про те, що дерево зрізане давно.

 - Щоб перевірити стан хвої, потріть голки в руках. Якщо на руках залишається масляниста хвойна речовина із запахом смоли, значить ялинка абсолютно свіжа. Крім того, у свіжого дерева, хвоя має яскраво-зелений, соковитий колір. Свіжа хвоя має бути колючою і пружною.

 - Ялинку треба правильно упакувати, щоб не пошкодити по дорозі додому. Акуратно підв’язжіть гілки до стовбура мотузкою. Нести ялинку треба верхівкою назад, а ось вносити в приміщення – верхівкою вперед.

 - Перш ніж заносити ялинку в квартиру, варто адаптувати її до температури приміщень. Якщо є балкон або підвал, залиште її там на декілька годин. Це потрібно, щоб уникнути різких перепадів температури, які є згубними для дерева.

 - Перед встановленням ялинки, підрубайте стовбур, очистіть його на декілька сантиметрів від кори. Після цього злегка розщепніть зріз, це дозволить дереву краще всотувати воду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яким повинно бути якісне молоко?!

 - Ялинку можна встановлювати в ємності з піском або водою, на підставку.
 - У ємність потрібно насипати свіжий і зволожте його водою, в яку додайте трохи гліцерину. Пісок потрібно поливати кожні два дні.

 - Якщо вирішили поставити ялинку у ємність з водою, наливайте відстояну і час від часу добавляйте. У воду можна додати цукор і трохи солі.

 - У підставку ставти деревце, обгорнувши мокрою ганчіркою. Потрібно стежити за вологістю стовбура, щоб дерево не почало сохнути.

 - Щоб зберегти ялинку або сосну свіжою, треба частіше збризкувати гілки. Не встановлюйте ялинку поблизу основних і додаткових опалювальних приладів. Частіше провітрюйте приміщення.

Також Держлісгосп просить перед купівлею хвойного дерева, переконатися, що воно має бирку зі штрих-кодом, продаж без якої незаконний.



Схожі матеріали:
👁 1245
Категорія: Прес-реліз
Теги: держлісгосп, Ялинка, поради




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ