Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


12.12.2015

Як отримати консультацію в Гребінківському відділенні Лубенської ОДПІ ГУДФС у Полтавській області


Консультації в Гребінківському відділенні Лубенської ОДПІ


Гребінківське відділення Лубенської ОДПІ Гребінківське відділення Лубенської ОДПІ ГУ ДФС у Полтавській області нагадує, що з 1 вересня 2015 року набрав чинності Закон України від 17 липня 2015 року №655-УШ „Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо зменшення податкового тиску на платників податків", яким змінено порядок надання контролюючими органами індивідуальних письмових податкових консультацій, передбачено необхідність їх оприлюднення на сайті контролюючого органу, який їх надав, а також визначено механізм оскарження податкових консультацій платниками податку.

Індивідуальні податкові консультації відповідно до пункту 52.4 статті 52 ПКУ надаються:
в усній формі – всіма контролюючими органами;

у письмовій або електронній формі - контролюючими органами в областях, міжрегіональними територіальними органами, центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну податкову і митну політику.
Враховуючи зазначене, державні податкові інспекції не мають правових підстав розглядати та надавати письмові та електронні консультації платникам податків. За контролюючими органами на  районному рівні залишено право надавати консультації виключно в усній формі.

Звертаємо увагу платників податків на необхідність направлення листів – запитів на отримання письмових та електронних консультацій до контролюючих органів в областях та центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову і митну політику.

Нагадуємо, що податкова консультація – це допомога контролюючого органу конкретному платнику податків стосовно практичного використання конкретної норми закону або нормативно – правового акта з питань адміністрування нарахування та сплати податків чи зборів, контроль за справлянням яких покладено на такий контролюючий орган.

Шановні платники податків, якщо ви бажаєте отримати письмову податкову консультацію листи необхідно надсилати до Головного управління ДФС у Полтавській області за адресою: 36000 м. Полтава, вул.. Фрунзе, 4, або до ДФС України: 04655 м. Київ, Львівська пл.., 8.

 Ніна Добровольська – старший державний
 інспектор Гребінківського відділення
 Лубенської ОДПІ


Схожі матеріали:
👁 963
Категорія: Гребінківське відділення Лубенської ОДПІ
Теги: Лубенська ОДПІ, консультація, податок




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ