Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


25.02.2019

Як працюватиме монетизація субсидій


Вже з березня 2019 року субсидія громадянам видаватиметься готівкою


Постановою Кабінету Міністрів України  від 06.02.2018  № 62 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» передбачено, що  з березня 2019 року  житлова субсидій у готівковій формі буде надаватися сім’ям, які звернулися за призначенням субсидії:
  • до 31 грудня 2018 року;
  • після 1 січня 2019 року, але житлова субсидія їм призначена з 2018 року у випадках передбачених законодавством (наприклад: у зв’язку з підвищенням тарифів на житлово-комунальні послуги; згідно рішення районної комісії, враховуючи обставини, що склались в сім’ї).       
У березні 2019 року такі сім’ї отримають субсидію готівку для оплати комунальних послуг за лютий поточного року.

Як працюватиме монетизація субсидій
 

Відповідно у квітні будуть виплачені кошти для розрахунку за спожиті послуги у березні;  у травні - за житлово - комунальні послуги, отримані у квітні.

Як буде виплачено субсидію у готівковій формі?

Субсидія у готівковій формі (яка призначена на домогосподарство)  виплачується уповноваженому представнику,  на якого призначено субсидію (тобто чиє прізвище, ім’я, по батькові зазначено у повідомленні про призначення субсидії) – далі ОДЕРЖУВАЧ СУБСИДІЇ.

Субсидії

Субсидія у готівковій формі виплачується ОДЕРЖУВАЧАМ СУБСИДІЇ:
  •  які є пенсіонерами через  Пенсійний фонд України у спосіб, у який отримують пенсію;
  • іншим ОДЕРЖУВАЧАМ СУБСИДІЇ  - через   АТ «Ощадбанк».
Пенсіонери отримають допомогу від держави для оплати комунальних платежів за лютий 2019 року у березні разом з пенсією. Всі решта субсидіанти зможуть отримати субсидію з 12 березня у найближчому відділенні Ощадбанку за пред’явленням паспорту та ідентифікаційного коду.

Як оплатити за житлово-комунальні послуги?

Сім’ї, яким  субсидія виплачена у готівковій формі, сплачують за житлово-комунальні послуги самостійно.

Такі сім’ї зобов’язані:
  • щомісяця сплачувати повну вартість фактично спожитої послуги.
Про нараховану суму за спожиті послуги можна дізнатися з квитанції про сплату за послугу, надану організацією-надавачем послуги,  або звернувшись безпосередньо до відповідного виконавця послуги;
  • оплата спожитих житлово-комунальних послуг проводиться до 20 числа місяця, наступного за місяцем в якому отримані послуги (але не пізніше ніж до закінчення місяця);

  • у разі економного використання житлово-комунальних послуг, зекономлені суми субсидій сім’я може використати на власний розсуд.

Чому важливо своєчасно сплачувати за спожиті житлово-комунальні послуги?

Пунктом 6 Положення про порядок призначення житлової субсидії встановлено, що субсидія не призначається (у тому числі на наступний період), у разі  наявності простроченої понад місяць заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком, загальна сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян на день звернення за призначенням житлової субсидії (340 грн.).

Нагадаємо, щороку у травні відбувається процес перепризначення субсидій на новий рік. Тому усім отримувачам субсидій потрібно обов’язково подати Заяву і Декларацію про доходи в управління соціального захисту населення. Автоматичне перепризначення допомоги стосуватиметься лише тих, хто звернеться за субсидією вперше у 2019 році.

М. Шпідько заступник начальника,
начальник відділу управління
персоналом та соціально-трудових відносин
управління соціального захисту населення
Гребінківської райдержадміністрації


Схожі матеріали:
👁 734
Категорія: Зверніть увагу!
Теги: субсидії, субсидія, готівкова форма, монетизація субсидій, готівка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ