Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


09.06.2019

Як прибрати тютюновий запах з квартири?


Як прибрати запах тютюну в квартирі, де палять постійно?


Тютюн залишає характерний аромат, навіть якщо він просто зберігається у будинку. Тютюновий дим залишає куди неприємніший запах. Якщо в квартирі палили орендарі, від сигаретних запахів в приміщенні можна позбавитися провітрюванням. Якщо це робили ви або людина, чий недавній візит ви хотіли б приховати, справи погані: швидко позбавитися від сигаретного запаху не так-то просто. Складнощі мають відбутися і тим, хто просто не терпить аромат "курива", але вимушений миритися з гостями, що палять.

Найпростіший спосіб прибрати запахи тютюнового диму - не допускати його в житло. Користуйтеся балконом, виходьте на вулицю або, як мінімум, включайте витяг на кухні або ж просіть гостей не плити. На жаль, працює не все: із застекленої лоджії сигаретний дим швидко проникає в квартиру, а витяги працюють далеко не завжди добре. Позбавлятися від сигаретних запахів в приміщенні доведеться у будь-якому випадку.
 
Щоб професійно справитися із запахом тютюну і не тільки, зробити генеральне прибирання у квартирі, хімчистку килимів та меблів то вам на допомогу можуть прийти фахівці клінінгової компанії в Дніпрі - DEFgroup. Клінінгова компанія https://www.clean.dp.ua/ готова впорається з будь-яким завданням по наведенню ладу у вашому будинку, офісі, котеджі або іншому приміщенні з досягненням 100% результату. Після DEFgroup Ваше приміщення виблискуватиме чистотою і пахнутиме свіжим повітрям.


Як прибрати тютюновий запах з квартири?
 

Щоб речі не пропахнули тютюном...

Багато хто вважає, що видалити запах курива з квартири повністю просто неможливо, навіть якщо тримати вікна відкритими постійно. Це не зовсім так. Саме повітря оновиться швидко, але частки диму залишаться на речах. Найбільше пахне тютюновим димом текстиль. Це і оббивка м'яких меблів, і одяг, і килими, і штори. Не варто брати сигарети, якщо ви читаєте: в папір запах вбирається також швидко, як і в тканину.

Якщо ви зустрічаєте гостей, що палять, понизьте збиток, прибравши килими. На крісла і дивани постеліть щільні покривала - вони переймуть на себе удар, а стирати куди простіше, ніж чистити м'які меблі. Закрийте відкриті книги, які у вас є, і розмістіть їх в шафу, під скло. Зберіть штори, якщо це можливо, - так, щоб площа "поразки" зменшилася.

Якщо врятувати речі не вдалося, і із-за паління одяг і книги стали неприємно пахнути, не зневіряйтеся. Книги можна провітрити, залишивши на балконі або підвіконні у відкритому виді, а текстиль - попрати. Одяг, щільні покривала і подібний текстиль вішають на балконах - провітрюватися, килими і меблі - чистять з миючими засобами.

Як прибрати запах сигарет в квартирі? Методи швидкі і дієві

В першу чергу, визначитеся, скільки часу палили у будинку, чи було це один раз або постійно. Подумайте, чи хочете ви швидко прибрати запах сигарет або знищити навіть слабкий аромат, який можуть відчути домочадці, візитери або майбутні орендарі. Тільки після цього приступайте до активних дій.

Як швидко позбавитися від запаху тютюну?

Припустимо, ви іноді палите і дуже не хочете говорити про це батькам, чоловікові або дітям.

В цьому випадку:
  • відкрийте вікна і створіть протяг будинку - це ефективно прибере дим;
  • поставте в духовку курку з часником - через годину-півтора аромат переб'є будь-які неприємні запахи;
  • пропахлий сигаретами килим можна просто пропилососити, заздалегідь насипавши соду і залишивши його на 60 хвилин.
Наостанок можна запалити пару свічок: вони прискорять оновлення повітря в приміщенні. І не забудьте про речі: їх краще відправити до прання або на балкон, провітрюватися. Якщо ваші домочадці не палять, буде непросто приховати характерний "аромат", тому зробіть все, щоб замаскувати його. Не сподівайтеся на спеціальний спрей і звичайні освіжувачі повітря - вони не здатні знищити залишки диму в повітрі і викличуть додаткові питання.

Як прибрати запах тютюну в квартирі, де палять постійно?

Видалити запах курива з квартири, чиї мешканці не можуть відмовитися від згубної пристрасті, - справа складна і часто невдячна. Те саме "куриво" - дешеві і не найякісніші сигарети - залишає після себе різкий, неприємний запах, навіть якщо курець виходить на балкон, обмежується кухнею або ванною кімнатою.

Розв'язувати проблему доведеться кардинально:
 
запропонуйте курцеві якісніші тютюнові вироби. Вони не завжди коштують занадто дорого. Дим з трубки куди приємніше, жувальний і нюхальний тютюн зовсім не залишають запахів, а популярні вейпери куди безпечніше з точки зору пасивного паління;

купіть миття повітря. Це краще рішення. Мойка очищає повітря в приміщенні, видаляючи не лише аромати, але і пил, шкідливі мікроорганізми, частки смогу, що проник з вулиці. Для міської квартири цей прилад незамінний;

привчіть курця виходити з будинку або сидіти точно під витягом. Із заскленого балкона дим летить до кімнати, з ванни і туалету - проникає в інші приміщення. Оптимальний варіант - тільки витяг.

Врахуйте: якщо в сім'ї палять постійно, квартира рано чи пізно пропахне. Кращий спосіб позбавитися від характерного аромату - відмовитися від шкідливої звички. Це заощадить і час, і нерви, і гроші.

Замість укладення: народні способи, яких варто уникати

Є способи корисні, є - менш дієві, а є ті, що поєднують в собі малу ефективність і шкідливість.

Судіть самі: свічки, що горять, розставлені по будинку, позбавлять від диму тільки у тому випадку, якщо горітимуть достатньо довго. Якщо у вас є тварина, свічки краще не запалювати на ніч: пожежа - справа накладна і небезпечна.

Якщо ви хочете чим не будь перебити неприємний аромат, беріть курку і часник - і готуйте святкове блюдо. Ні в якому разі не варто відкривати пляшки з розчинниками або поливати будинок оцтом: пахнути буде не кращий.

Користуйтеся тільки дієвими і безпечними методами. І обзаведіться миттям повітря: воно згодиться завжди.

Схожі матеріали:
👁 665
Категорія: Прес-реліз
Теги: квартира, цигарки, тютюновий запах, прибирання, дим




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ