Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


26.08.2015

Як швидко і дієво зняти стрес


Музика - потужний засіб для перемоги над негативними емоціями


Як швидко і дієво зняти стресМи всі схильні до стресу на роботі, в транспорті, і навіть вдома. Навчися протистояти стресам і подразнень, щоб твоє самопочуття завжди було в нормі.

Згідно з рекомендаціями професора Уайзмана, перший і найпростіший спосіб поліпшити настрій і позбутися гнітючого відчуття тривоги або апатії - це зустрітися зі старим другом, якого ти давно не бачила, і з яким тривалий час не спілкувалася.

Наступні два простих ради для швидкого, але не довгострокового зняття стресу: подивитися смішний фільм або телепрограму або займатися фізичними вправами по півгодини тричі на тиждень. Остання рекомендація дозволить зменшити вироблення гормонів стресу, а при регулярних заняттях допоможе краще контролювати свої емоції, стверджує доктор Уайзман.

Рада номер чотири - навпаки скоротити перегляд телепередач наполовину, оскільки тривалий і регулярний перегляд телевізора не відволікає від психологічних проблем, а тільки нагнітає їх тиск на емоційний стан.

П'ята порада - купити квиток на концерт, в кіно, незвичайну виставку або відвідати ресторан з нетрадиційною кухнею. Це дозволить придбати новий досвід і набратися вражень. Шоста порада полягає у відкритті нових можливостей для особистісного розвитку та самовдосконалення і тимчасової зайнятості, відволікаючої від пасивного самокопання будинку: професор Уайзман переконує спробувати знайти нове хобі, нове заняття, що вимагає соціальної активності та відповідальності.

Потім професор Уайзман радить здійснювати 20-хвилинні прогулянки в сонячну погоду - саме такого часу достатньо, щоб організм отримав не тільки достатню кількість корисного ультрафіолету, але і виробив піднімає настрій гормон серотонін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тарас Кутовий: «Аграрний комітет відстежує ситуацію зі спалахом африканської чуми свиней в Україні»

Музика - потужний засіб для перемоги над негативними емоціями, говорить доктор Уайзман. На його думку, розслаблюючу або навпаки ритмічну музику треба слухати по 10 хвилин щодня.

Ще один дієвий спосіб релаксації і можливості позитивного настрою - спілкування з домашніми тваринами.
Нарешті, для справжнього емоційного спокою треба припинити дивитися, слухати і читати новини.

Схожі матеріали:
👁 1058
Категорія: Прес-реліз
Теги: стрес




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ