Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


25.10.2020

Як скласти і подати позовну заяву до суду?


Допомога в складанні позовної заяви


Самостійна подача позовної заяви більш ніж в 60% випадків загрожує неприйняттям документа судом або залишення позовної заяви без руху. Щоб максимально використовувати можливості чинного законодавства і домогтися позитивного результату справи, рекомендується проконсультуватися з фахівцем. Звернувшись до юристів за послугою представництва в арбітражному суді, ви зможете заощадити особистий час, отримавши при цьому надійного захисника ваших інтересів перед законом. Також готові зразки позовних заяв можна знайти на сайті зразків заяв та документів на українській мові https://pozovna.in.ua/zrazki-pozovnix-zayav

В ідеалі над підготовкою позовної заяви повинен працювати кваліфікований адвокат, Який зробить все, щоб цей документ максимально повно відображали всі факти і міг використовуватися в якості аргументації позиції в процесі розгляду справи.
 
Як скласти і подати позовну заяву до суду?
 

Правила складання позовної заяви

Будь-яка фізична або юридична особа має право звернутися до суду в разі, якщо порушуються або оспорюються його права або законні інтереси. Також законом передбачено право позивача на присудження йому компенсації за невиконання судової постанови відповідачем у встановлений термін.

Довідка

Позов - це вимога, яке позивач пред'являє відповідачу в судовому порядку на законних основаніях.Ісковое заяву - це документ, форма вираження позову.

Позовна заява подається в судовий орган в письмовій формі. При його складанні важливо спиратися на ряд правил.

Максимальний обсяг позову не повинен перевищити трьох сторінок

Позовна заява повинна бути написана простою і зрозумілою мовою, без ліричних відступів і зайвої емоційності. Пам'ятайте, що суддя - теж людина, і не змушуйте його обробляти велику кількість непотрібної інформації. Врахуйте, що гасла, вирази, що принижують людську гідність, а також такі варіанти поводження, як «Ваша честь», «Пани судді» або «Шановний суд» в позові неприпустимі. Що стосується емоцій, то єдиним винятком може стати випадок, коли ви вирішили звернутися до суду з проханням про відшкодування моральної шкоди. Але в цілому необхідно постаратися викласти суть проблеми нейтрально, чітко, зрозуміло і грамотно.

Схожі матеріали:
👁 338
Категорія: Прес-реліз
Теги: складання позовної заяви, Суд, заява в суд, позовної заява




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ