Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


23.01.2020

«Як тільки закінчиться зима, країна має почати масштабне будівництво», – Олексій Гончарук


Радник Прем’єр-міністра України Юрій Голик розповів про стан використання коштів Дорожнього фонду в областях


Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук провів селекторну нараду з керівниками обласних державних адміністрацій. Порушив на ній питання зменшення сум платіжок на тепло й гарячу воду, зокрема, у 124 містах України. Наголосив на комунікації, наданні роз’яснень громадянам щодо знижок.

«Працюємо з компанією «Нафтогаз», щоб у січні та лютому тенденція збереглася», – додав Олексій Гончарук.

Прем’єр-міністр провів селекторну нараду з керівниками ОДА


Глава Уряду зупинився й на темі будівництва. Зазначив, що в регіонів залишилося трохи більше місяця, аби підготуватися до старту проєкту так званого великого будівництва, розібратися з відповідною документацією і проведенням тендерів.
 
«Як тільки закінчиться зима, з 1 березня, країна має почати масштабне будівництво. За рік потрібно виконати величезний обсяг роботи. Як мінімум, за підсумками 2020-го необхідно мати 100 оновлених шкіл, 100 садочків, 100 стадіонів, 4 тисячі кілометрів доріг. Це конкретні вимірювані показники. Крім того, із Президентом України детально обговорили медичну реформу, яка реалізовуватиметься цьогоріч. Зокрема, з 1 квітня зміниться принцип фінансування медичних закладів. Дуже важливо побудувати більше 200 так званих приймальних відділень, щоб по всій країні було помітно, що якість медицини змінюється», – зазначив Олексій Гончарук.

Радник Прем’єр-міністра України Юрій Голик розповів про стан використання коштів Дорожнього фонду в областях. Зазначив, що найкраще використали фінансові ресурси Хмельницька, Полтавська, Івано-Франківська, Луганська області й м. Київ. Водночас наголосив, що переважна більшість регіонів кошти спрямували на проведення поточного ремонту. Лише Дніпропетровщина, Івано-Франківщина й м. Київ витратили більшість суми на капітальний ремонт автошляхів.


Прем’єр-міністр провів селекторну нараду з керівниками ОДА
 
«До 1 лютого облдержадміністрації мають затвердити в Укравтодорі перелік доріг для проведення ремонту доріг цього року. На нашу думку, ідеальний розподіл використання коштів субвенції має становити: 80 відсотків на капітальний або поточний середній ремонт, 20 відсотків – на утримання доріг. Ямковий ремонт можливо здійснювати для утримання автошляхів лише у крайньому разі. Також варто відмовитися від ремонту доріг «окремими ділянками». Мінімальний кілометраж ремонту – від 5 кілометрів. Це умовна середня відстань, яку проїжджає шкільний автобус до школи. Пріоритет – дороги, які перебувають на балансі облдержадміністрацій та ведуть до опорних шкіл і лікарень», – наголосив Юрій Голик.

Також під час селекторної наради Прем’єр-міністр порушив питання посилення безпеки на дорогах.

«Ми втрачаємо величезну кількість людей на дорогах. Причинами такої ситуації є порушення правил дорожнього руху, перевищення швидкості. Також важливий чинник ситуації – поганий стан доріг, інфраструктури – обладнання пішохідних переходів, острівців безпеки, світлофорів, – зазначив Олексій Гончарук. – Із лютого буде запущена система автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху. Прагнемо, аби система розвивалася максимально швидко. Траси ми беремо на себе, а в містах – це зона відповідальності органів місцевого самоврядування».

Олексій Гончарук додав, що потрібно передбачити у місцевих бюджетах кошти на розвиток системи безпеки дорожнього руху цього року.


Прем’єр-міністр провів селекторну нараду з керівниками ОДА
 
«Маємо зменшити кількість смертей на дорогах. Удвічі. Розумію, що завдання амбітне, проте варто поставити перед собою конкретну мету. На мою думку, вона цілком досяжна. В містах знаємо, де небезпечні ділянки. Потрібно всім разом оперативно визначити, що має бути зроблено – наприклад, облаштувати пішохідні переходи, їх освітлення, встановити звукові пристрої – і зробити це. Із 1 лютого вся нормативна база буде готова, щоб системи автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху почали працювати», – наголосив Глава Уряду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Належного користувача автотранспорту відтепер можна реєструвати онлайн

За підсумками селекторної наради перший заступник голови облдержадміністрації Дмитро Лунін звернувся до міських голів і керівників ОТГ винести на сесії місцевих рад питання співфінансування будівництва шкіл, садочків і стадіонів.

Схожі матеріали:
👁 802
Категорія: Актуально
Теги: ода, селекторна нарада, Полтавщина




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ