Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


09.02.2016

Як убезпечити себе від шахраїв, так званих «соцпрацівників»


Кілька порад, як не стати жертвою цього виду шахрайства


Як убезпечити себе від шахраїв, так званих «соцпрацівників»Лідери шахрайських вигадок – «представники соцзабезів», які то дотації розносять, то гроші обмінюють за реформою, то ліки майже безкоштовно віддають.

Після таких візитів пенсіонерам тільки і залишається, що гірко нарікати на шахраїв, до рук яких «прилипли» кровні заощадження ошуканих. Правда, пройдисвіти інколи залишають про себе на згадку сувенірні купюри, отримані в обмін на справжні. Тому якщо незнайомці, постукавши в двері, просять у Вас попити води або переповити дитину, не відкривайте, вашого милосердя вони не оцінять, а збитків нанесуть.

У випадку ж надходження яких-небудь вищеназваних пропозицій від «соціальних працівників», негайно повідомляйте в поліцію за номером «102».

Вкотре поліція звертається до літніх громадян із закликом ні в якому випадку не довіряти стороннім людям, не розповідати подробиці про свою родину й не відчиняти двері незнайомцям. Для того, щоб уникнути зайвих неприємностей, матеріальних втрат, а також розладу здоров’я, необхідно запам’ятати прості правила обережності.

Ось кілька порад, як не стати жертвою цього виду шахрайства:
- будьте пильними, не впускайте в будинок незнайомих вам людей;
- не відволікайтеся з ними на пусті розмови, адже, управляючи вашою увагою, вони в цей час спустошують ваше житло;
- вимагайте надання посвідчення соціального співробітника і обов’язково перевірте їх дані у відділі кадрів названої організації за телефоном;
- не зберігайте великі суми грошей в досяжних місцях (шафах, тумбочках, під матрацами);
- не відчиняйте двері незнайомим людям, ким би вони не представлялися: слюсарем, сантехніком, співробітником соціальної служби. Навіть якщо незнайомець ввічливий і називає Вас по-батькові, обов’язково зателефонуйте у відповідну службу і поцікавтеся, чи працює там такий співробітник, дізнайтеся його посаду.
Насамперед рекомендується зробити список всіх екстрених телефонів, вписати туди номери поліції, пенсійного фонду, газової, соціальної, медичної служб, а також телефон лікаря, дільничного інспектора, майстра ЖЕДу. Такий список краще зберігати на видному місці, тоді Ви зможете швидко набрати потрібний номер і з’ясувати необхідну інформацію або звернутися за допомогою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Батьки, які виховують дітей самотужки, отримуватимуть соцвиплати за новим порядком

Не зашкодить поспілкуватися із сусідами, щоб вони змогли прийти на допомогу у випадку появи незнайомців у під’їзді чи на порозі квартири.

Якщо щось викликає сумнів, знайдіть спосіб порадитися із близькими людьми, не варто приймати необдумані рішення. І нехай основним правилом Вашого життя стане - ОБЕРЕЖНІСТЬ!

Велике прохання до молодого покоління – візьміть на себе частину турбот, щоб убезпечити літніх батьків, родичів. Частіше їм дзвоніть, відвідуйте, будьте в курсі всіх їх справ. Укріпіть вікна, двері в їхньому помешканні. Поясніть, як небезпечно пускати в будинок сторонніх. Навчіть їх вимагати у представників влади, що прийшли до них, документи, номери робочих телефонів, за якими бажано відразу передзвонити і дізнатися про мету візиту. Таке скрупульозне відношення до відвідувачів відлякає шахраїв

Схожі матеріали:
👁 1045
Категорія: Прес-реліз
Теги: соцпрацівники, порада, шахрайство




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ