Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


19.05.2020

Як вибрати сонячну електростанцію для будинку: практичні рекомендації


При виборі устаткування для сонячної електростанції важливо, щоб воно було наближеним за своїми технічними параметрами один до одного


Тенденція переходу на чисту електроенергію з кожним роком притягає все більше людей. Тому сьогодні сонячні електростанції, що експлуатуються в приватних господарствах, - поширене явище. Якщо ви теж замислилися про їх установку, то вам слід знати особливості їх вибору, більш детальніше дивитись тут. У цій статті ми розповімо, на що варто звернути увагу.


Як вибрати сонячну електростанцію для будинку
 

Комплектація електростанції

Основним елементом, який використовується в сонячній електростанції, є сонячні панелі. Проте щоб вони виконували свою основну функцію, до них необхідно підключити додаткове устаткування:
  • інвертор - перетворить струм з постійного в змінний, яким живляться усі побутові прилади;

  • акумулятор - накопичує енергію і дає можливість використати її, коли сонце сіло;

  • контроллер - управляє фотоелементами сонячних панелей і забезпечує оптимальний заряд батарей.
При виборі устаткування для сонячної електростанції важливо, щоб воно було наближеним за своїми технічними параметрами один до одного. Один дешевий елемент може понизити ефективність цілої системи.

Види сонячних батарей

Сонячні панелі під зелений тариф, найпопулярніші в двох видах залежно від матеріалу, з якого вони виготовлені. Перший вид - монокристалічні батареї. Вони характеризуються високим ККД в 22 довгим терміном служби до 25 років. Другий вид - полікристалічні батареї. Вони менш ефективні, оскільки рівень ККД складає 18% однако незважаючи на це вони привабливіші за своєю вартістю, тому користуються більшою популярністю серед споживачів.

Розрахунок споживання

Перед купівлею сонячної електростанції важливо визначитися з кількістю необхідної енергії. Якщо розрахунок буде невірним, то можна залишити без електрики частину господарства і зробити неможливим використання потужного устаткування, наприклад зварювальних верстатів, мікрохвильових печей, прасок.

Для розрахунку необхідно знати наступні дані:
  • кількість споживачів енергії;
  • номінальна потужність усіх приладів;
  • реальне навантаження на систему, оскільки не усі електроприлади включаються одночасно.
Встановлювати сонячні батареї краще всього на даху. Для визначення необхідної площі слід враховувати рівень інсоляції. У північних районах він нижчий, ніж в південних. Тому при однаковому розрахунковому показнику площа батарей там має бути більша.

Таким чином, купівля та встановлення сонячної електростанції - це складний процес. Проте відповідально підійшовши до нього можна не лише забезпечити усе господарство екологічною енергією, але і частково продавати її державі за вигідним "Зеленим тарифом".

Схожі матеріали:
👁 334
Категорія: Прес-реліз
Теги: залений тариф, сонячна електростанція, Комплектація електростанції




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ