Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


22.10.2018

Як вигідно позбутись від непотрібних речей?


Правильно складене оголошення – 50% успішного продажу


Як вигідно позбутись від непотрібних речей?Накопичилося чимало речей, які лежать без діла і займають місце вдома.

Користуватись вже не хочеться, але викидати шкода: раптом колись згодиться?

Не згодиться, і ви це знаєте, так чому б не поєднати приємне з корисним – продати зайві речі людям, яким вони потрібні?!

4 причини продати речі, якими не користуєтесь

«Ой, та кому воно треба», - спадає на думку, коли пропонують розгребти гори непотрібу і виставити на продаж. Треба: і вам, і покупцю:
  1. Усе, що накопичується роками і зберігається вдома, займає місце і втрачає придатність, якщо ним не користуватись. Тому плекання надій, що зараз ви щось відкладете, аби колись воно згодилось, марне, адже речі можуть не дожити до цієї миті. Замість товару у гарному стані ви знайдете непрацюючий мотлох.
  2. Речі нагадують про щасливі або сумні події життя – така в них властивість. Проте чи правильно жити минулим, якщо є теперішнє й майбутнє? Варто відкриватися новим враженням, створювати нові спогади.
  3. З продажу ви матимете зиск. Погодьтеся, приємно отримати гроші за річ, відсутності якої навіть не помітно.
  4. Покупець теж залишається в виграші: речі з рук коштують дешевше, ніж нові, а, якщо товар у гарному стані, чого б не зекономити?

Способи продажу

Щоб продати непотрібну річ, треба розповісти потенційним покупцям про свою пропозицію – подати оголошення на одну з площадок:
  • Місцеві газети або журнали;
  • всеукраїнські або місцеві сайти оголошень (форуми);
  • соціальні мережі.

Місцеве видання

У кожному місті видається газета з новинами, повідомленнями від адміністрації, інтерв’ю та сторінкою оголошень, де за рубрикою легко знайти потрібне.

Тиражу зазвичай достатньо, аби забезпечити жителів, проте газети – це застаріла технологія продажу, розрахована на обмережене товарів. Наприклад, якщо бажаєте знайти нового хазяїна для ігрової приставки, краще використовувати більш сучасні засоби (сайти, форуми, соцмережі).

Кількість прийнятих оголошень обмежена сторінкою, виділеною під цю тематику. Їх приймають за гроші із розрахунком на публікацію в 1 номері (якщо подавати текст у щотижневе видання, його побачать лише 1 раз – цілі не буде досягнуто).

Сайти оголошень

Ми живемо у 21 сторіччі, де за потреби люди вирушають шукати дешеві речі на сайтах оголошень, таких як RIA.com. Всеукраїнські спеціалізовані сайти містять пропозиції від тисяч продавців. Товари та послуги розподілені по категоріях, тому показуватись ваше оголошення буде тільки зацікавленим користувачам.

Продавати на таких ресурсах можна все на світі (що не заборонено законом): від пензликів до пентхаусів, проте нерухомість і авто проходять додаткову перевірку від адміністрації сайту. Компанія тим самим надає потенційним покупцям гарантії придбання якісного товару, аби ті більш охоче здійснювали покупки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Додати безкоштовне оголошення на Grebenka.com

Щоб викладати об’яви, на сайті потрібно авторизуватись через номер телефона або електронну скриньку. Після реєстрації ви зможете робити скільки завгодно об’яв, які залишатимуться активними впродовж декількох місяців.

Подання пропозиції безкоштовне, проте просунути її у ТОП варто грошей (зазвичай ця функція використовується агентствами або підприємцями).

Соціальні мережі

Пости у Facebook, Twitter, Instagram та інших соціальних платформах активно використовуються для продажу зайвих речей. Побачити пост-оголошення, розташоване на персональній сторінці, можуть лише друзі та користувачі, підписані на вас. Але ви ж не один живете у Всесвіті, тому друзі, знайомі прийдуть на допомогу та збільшать кількість людей, що побачили пост, за допомогою лайків, репостів або власних постів.

Не хочете скидати оголошення на свою сторінку – знайдіть групу, де продають речі з рук та подайте пропозицію туди.

Комісійні магазини

Не бажаєте морочитися із об’явами та обирати площадку для розміщення? Знайдіть комісійний магазин та передайте речі для реалізації. Майте на увазі, що послуга платна: оплата залежить від умов конкретного магазину (оренда полки, процент від вартості проданої речі абощо).

Комісійні приймають не усі категорії товарів. Наприклад, інструменти в них не продаються, а одяг, взуття, іграшки, книги и т.п. – в асортименті.

Прийом відбувається не кожен день: під нього виділено 2-3 дні на тиждень, тому перед поїздкою до магазину, уточнюйте цю інформацію та умови у цілому.

Як надати речі товарного вигляду

А ви коли обираєте річ, звертаєте увагу на її зовнішній вигляд та стан? Звичайно ж, так. А чого б тоді іншим робити інакше? Аби швидше продати зайву річ, треба надати їй товарного вигляду:
  • Прослідкуйте, щоб застібки та гудзики були на місцях. У разі необхідності замініть;
  • перевірте, щоб не було дірок або порваних швів;
  • річ, яку ви збираєтесь продавати, має бути чистою та випрасованою.

Як скласти оголошення

Правильно складене оголошення – 50% успішного продажу.

    Ніхто не любить зайвий раз дзвонити, аби уточнити деталі, тому при створенні свого тексту намагайтесь поставити себе на місце покупця і уявити, що треба було б дізнатися вам: що за річ, її розміри, колір, матеріал, фірма (якщо виробник відомий, і ціна вища), функціонал (якщо річ про техніку).
    Назначте ціну (якщо готові віддати дешевше, додайте: «Торг доречний»).
    Вкажіть контактні дані (ім’я, телефон, електронна адреса), за якими майбутні покупці з вами зв’яжуться.
    Без наглядності у цій справі ніяк. Зробіть 1 чи декілька фото товару із різних ракурсів, аби покупці побачили, що саме обирають. Не обов’язково робити професійну зйомку, але з картинок має бути зрозумілим, у якому стані річ та як виглядає.

ВАЖЛИВО: Складайте оголошення нормальною людською мовою без канцеляризмів чи художнього стилю. Пишіть повні речення, не скорочуйте слова (якщо нема обмежень за символами) – такі об’яви легше читати.

Схожі матеріали:
👁 1185
Категорія: Прес-реліз
Теги: Гребінка, Оголошення, продаж речей, сайт, продаж




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ