Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


20.11.2013

Як захистити власне майно від квартирних злодіїв?


Основними способами захисту вашої квартири залишаються: надійні замки та двері


Як захистити власне майно від квартирних злодіїв?

Більшість людей нехтує засобами охоронної сигналізації лише тому, що вважає, що їм це не потрібно або впевнені, що їхня квартира чи будинок не стануть здобутком злодіїв, адже красти там нічого.

Проте береженого і Бог береже. Від крадіжки сьогодні не застрахуєшся, проте вжити заходів задля її попередження можна.

Пам’ятайте, що основними способами захисту вашої квартири чи будинку залишаються: надійні замки та двері, ґрати на вікнах, собака, сигналізація та централізована охорона.

Коли ви вирішили придбати двері, першочергово звертайте увагу на їхню вартість: дешеві двері – дешевий захист. Товщина листової сталі полотна повинна бути до 2 – 3 мм. Двері повинні були стійкими до фізичної дії. Краще, коли їх двоє, а між ними є невеликий тамбур, відповідно кількість замків збільшиться. Укріпіть рами дверей.

Вибираючи замок, зверніть увагу на його довговічність, стійкість до злому, зручності в процесі експлуатації. Ці критерії, поєднані в одному замку, гарантують вищу надійність. Якщо у вас два замки, то один із них обов'язково повинен бути сувальдним – із ключем типу "метелик". Його стійкість до злому в десятки разів перевищує звичайний із секретним механізмом. Бажано, щоб ключ повертався на 3-4 оберти. Пам’ятайте: вибираючи замок, ви купуєте час, за який його можна відкрити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Транспортні міліціонери викрили крадія залізничного обладнання

Вікна, навіть пластикові, можна відчинити, тому замовте спеціальні пристрої проти відкриття вікон ззовні. Ґрати захистять вас від проникнення з вулиці, але що робити, коли єдиним виходом з квартири в разі виникнення пожежі буде вікно. Правильно натренований собака зможе захистити від нападу неозброєного злочинця.

Проте пам’ятайте, що для злодія перешкод не існує. Дбайте, щоб за вашим житлом був постійний нагляд з боку сусідів, але й ті довгий час не сидять на одному місці, особливо, коли починається пора відпусток та свят.

Щоб бути впевненими в надійності захисту вашої оселі, варто встановити централізовану охорону, яка буде гарантом від несанкціонованого проникнення.

Аби неприємних ситуацій з вашим майном не трапилось, надаємо перелік порад до яких варто прислухатися:
• Виходячи з будинку зачиняйте всі вікна та двері. Пам’ятайте про надійність дверей та замків.

• Не залишайте ключ під килимком вхідних дверей, на видному місці або без нагляду.

• Завжди дивіться в оглядовий отвір, хто прийшов до вас, незнайомим людям не відчиняйте.

• Якщо ви одні вдома й нікого не чекаєте, а ваші двері хтось відчиняє, зателефонуйте до міліції. Поки ви чекаєте, треба підперти двері важким предметом: це може бути стіл, тумба тощо.

• Якщо проникнення трапилося, а ви знаходитися всередині – не панікуйте, тримайте себе в руках. Основним завданням є самозбереження й самозахист. Запам’ятайте риси обличчя грабіжника, захистом вам будуть будь-які важкі предмети. Ви можете вдарити, оглушити грабіжника й виграти час до приїзду наряду міліції.

• Якщо ви прийшли додому, а двері відчинені, одразу викликайте міліцію й не заходьте до приміщення. Якщо ви чуєте, що в приміщенні хтось є, закрийте двері ключем і телефонуйте 102.
Аліна Балагура,
УДСО при УМВС України в Полтавській області


Схожі матеріали:
👁 1342
Категорія: Актуально
Теги: квартира, двері, сигналізація, захист, будинок, замок




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ