Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


20.03.2020

Як застрахувати житло і гарантовано отримати компенсацію


Як правило, нерухомість страхується строком від місяця до одного року, після чого договір слід подовжувати. І це вигідно.


Питання про страхування житла стає актуальним в період перед відпустками і святами, коли мешканці на деякий час покидають свої доми або квартири. "Днепр вечерний" dv-gazeta.info дізнався у експертів, як сьогодні йде ситуація на ринку страхування житлової нерухомості, оформлювати чи не оформлювати?


Як застрахувати житло і гарантовано отримати компенсацію
 

Від чого можна застрахувати своє майно:
  • Пожежа, вибух.
  • Затоплення із-за аварій водопроводу і опалювальних систем.
  • Протиправні дії третіх осіб, грабіж, взлом.
  • Стихійні лиха (удар блискавки, землетрус, повінь, паводок, зсув, просіла грунту, ураган, каменепад, лавина і так далі).
Яке житло рекомендується застрахувати:
  • Орендовані квартири або будинки.
  • Житло, яке часто залишається без нагляду хазяїна.
Страхування нерухомості передбачає:
 
Страхові риски. Такі ушкодження, як пожежа (у т. ч. і підпал), вибух газу, удар блискавки і стихійні лиха, ушкодження водою з магістралей, халатність сусідів і ін.

Страховий тариф - представляє сталу страхового внеску по одиниці страхової суми.

Страхова премія - фінансовий внесок до фонду страхового суспільства клієнтом на підставі договору страхування. Вона визначається індивідуально і не може бути однаковою всюди.

Відшкодування- грошова сума, яка буде виплачена страховим співтовариством в якості відшкодування збитку за страховий випадок після підтвердження факту його події.

Як правило, нерухомість страхується строком від місяця до одного року, після чого договір слід подовжувати. І це вигідно. Тому як, якщо страхування було беззбитковим, можна отримати знижку на продовження договору на другий рік близько 5 на подальші - 10.

Вартість страхування нерухомості розраховується виходячи з вартості житлової площі і внутрішнього майна. Тому при оцінці фахівці звертають увагу на договір купівлі майна, документ, що підтверджує ринкову вартість квартири або будинку, укладення оцінювача і ін. Заздалегідь варто потурбуватися про наявність цих документів.

Зваживши всілякі риски для наявного у володінні майна, ви можете самі визначити необхідність його страхування.

Що робити, якщо страхова відмовляється здійснювати виплати

Що стосується подібних випадків, що сталися в Криму і на Донбасі на проблемних територіях, то компанії часто відмовляються від виплатах засилаючи на форс-мажорні обставини, не позначені в умовах договору. Фахівці радять звертатися за компетентною допомогою в таких ситуаціях, адже кожен страховий договір необхідно вивчати індивідуально, щоб відновити справедливість.

Схожі матеріали:
👁 554
Категорія: Прес-реліз
Теги: страхування, Нерухомість, страхування нерухомості




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ