Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


28.07.2020

Як зберегти зір: 5 порад спеціалістів


Давайте очам регулярний відпочинок


На здоров'я очей і гостроту зору впливають зовнішні та внутрішні фактори, до яких належить спадковість. Що стосується успадкованих особливостей, боротися з ними важко, натомість запобігти проблемам, які залежать від зовнішніх чинників, цілком можливо. Ми зібрали 5 порад від офтальмологів і готові розповісти вам, як не зіпсувати зір і що потрібно робити, щоб у будь-якому віці бачити добре.
 

Як зберегти зір: 5 порад спеціалістів
 

  1. Перша і найважливіша порада - у будь-якій невизначеній ситуації йдіть до лікаря. Якщо ви помітили будь-які зміни або відчули дискомфорт, негайно записуйтеся на прийом до фахівця. Рання діагностика дозволяє уникнути, вилікувати або полегшити перебіг більшості важких захворювань. Не забувайте також про щорічні профілактичні огляди у офтальмолога.
     
  2. Якщо у вас є порушення рефракції (короткозорість, далекозорість, астигматизм), не нехтуйте рекомендованими засобами корекції зору. Відмовившись від окулярів, ви не поліпшите зір, але якість життя відчутно постраждає. Тим більше, тепер є вибір між окулярами, контактними лінзами і лазерною корекцією зору, а лікар, провівши комплексну діагностику, допоможе обрати найбільш оптимальний і безпечний варіант корекції зору.
  3. Захищайте очі. Негативний вплив зовнішніх факторів (ультрафіолетове випромінювання, вітер, дим, сухе повітря), механічні пошкодження і травми можуть призвести до сумних наслідків. Тому:
  • носіть сонцезахисні окуляри не тільки влітку, адже ультрафіолетові промені загрожують здоров'ю очей за будь-якої погоди, особливо - сонячної; вони також відбиваються від води, снігу, піску, асфальту;
  • використовуйте окуляри індивідуального захисту, якщо маєте працювати з агресивними рідинами або є загроза потрапляння в очі пилу, дрібних сторонніх часток;
  • при попаданні в око стороннього тіла (смітинка, піщинка, комашка), видаляйте його тільки чистими руками або серветкою, а якщо самостійно дістати не вдалося, зверніться до лікаря;
  • дівчатам важливо користуватися тільки якісною косметикою, що контактує зі слизовою оболонкою очей, і завжди змивати її перед сном.

4. Давайте очам регулярний відпочинок. Для багатьох із нас світ звузився до екрану ноутбука або смартфона. При необмеженому режимі користування комп'ютерами та гаджетами навантаження на очі стає надмірним і призводить до зниження гостроти зору. Також додатково може виникнути синдром сухого ока, пов'язаний із недостатнім зволоженням рогівки.

Втома очей і дефіцит вологи проявляють себе дискомфортом. Часто це:

• різі, печіння в очах

• свербіж очей і повік

• відчуття "піску" в оці

• почервоніння рогівки

• сльозотеча

• біль при моргання і рухах очей

Краще почніть обмежувати час, який проводите перед екраном. Робіть перерви, дотримуючись правила "20/20", коли необхідно давати очам 20-секундний відпочинок кожні 20 хвилин роботи. Налаштуйте комфортну яскравість екрану і розмір шрифту, а також забезпечте правильне освітлення.

Якщо ви змушені тривалий час працювати за комп'ютером або вас вже турбує сухість очей, використовуйте краплі штучної сльози на основі гіалуронової кислоти Хіло-Комод. Вони швидко зволожують очі та позбавлять дискомфорту.

5. Правильно харчуйтеся і достатньо спіть. Збалансований раціон, як і повноцінний сон, необхідні всьому організму. Для здоров'я очей необхідні вітаміни А, С і Е, цинк, корисні жири Омега-3 і Омега-6, лютеїн. Якщо отримати їх із харчуванням не виходить, на допомогу прийде вітамінно-мінеральний комплекс.



Схожі матеріали:
👁 562
Категорія: Прес-реліз
Теги: Зір, здоров'я очей




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ