Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


21.06.2014

Якою має бути ціна на хліб із зерна нового врожаю


Подорожчання неминуче


Якою має бути ціна на хліб із зерна нового врожаю

Подорожчання неминуче. Причини — девальвація гривні і зростання витрат на дизпаливо та добрива

Експерти агроринку обіцяють, що зберемо зерна трохи менше ніж минулого року — 59-60 млн тонн. Але воно виявиться дорожче приблизно на третину.

Цього року аграрії України зберуть непоганий врожай, незважаючи на втрату Криму і бої в Донбасі, впевнені експерти агроринку.

Такий же прогноз дав і директор інформкомпаніі «ПроАгро» Микола Верницький.

Що стосується цін на зернові, то за прогнозами Верницького, вони очікуються набагато вище, ніж у минулому році. Так за пшеницю аграрії просять 2300-2700 грн.,/тонну, покупці пропонують не вище 1400

«Коли урожай зберуть і стане зрозуміло, який він ціни продажу встановляться нижче 2000 грн.,/тонну», — Сказав Верницький.

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ: На Полтавщині при перевезенні контейнерів стався витік азотної кислоти

Для порівняння: в 2013 році тонна пшениці коштувала в середньому 1400 грн.,/тонну. Подорожчання аграрії пояснюють девальвацією гривні і значним зростанням витрат через підвищення цін на дизпаливо (на третину) і добрива (приблизно на чверть).

На думку президента Украналітцентра Олександра Охріменка, соціальні сорти хліба (український і батон) не подорожчають, так як ціни на них контролює держава. А ось решті хліб додасть у ціні відсотків 10.

«Продавці хотіли б і більше, але їхні апетити обмежені гаманцями покупців»,— вважає Охріменко, пише Сегодня.



Схожі матеріали:
👁 1263
Категорія: Актуально
Теги: подорожчання, хліб, ціна




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ