Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


11.08.2013

Какао вкотре доводить свою корисність


Дослідження вчених Медичної школи Гарварда показало, що вживання какао людьми похилого віку може суттєво знизити ризики розвитку старечого..


Какао вкотре доводить свою корисність

Дослідження вчених Медичної школи Гарварда показало, що вживання какао людьми похилого віку може суттєво знизити ризики розвитку старечого маразму.

У дослідженні брали участь 60 осіб, середній вік яких - 73 роки. Вони вживали по дві чашки какао на день і не вживали більше жодних шоколадних продуктів. 17 з учасників експерименту мали суттєві порушення кровообігу в мозку. Як показали дані МРТ, у 15-ти з них стан поліпшився після проведення експерименту. Також, у третини решти учасників кровообіг у мозку пришвидшився.

Група в цілому після вживання какао показала кращі результати на тестуванні пам'яті та сприйняття інформації. "Терапія, що базується на какао, була би дуже популярною, але говорити про остаточні висновки ще рано. Цьому дослідженню бракувало контрольної групи, щоби ми могли дізнатися, наскільки інакшим був би стан тих, хто не вживав какао взагалі", - зазначив доктор Саймон Рідлі з Британського центру дослідження хвороби Альцгеймера.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Полтавській області за 2013 рік зареєстровано 20 випадків хвороби Лайма

Какао і раніше вважали корисним напоєм через високий вміст флаванолів, але в ході дослідження Медичної школи Гарварда учасники вживали какао як з високим, так і низьким вмістом флаванолів. Відтак користь від напою криється в якомусь іншому компоненті або не потребує значної кількості флаванолів.

Схожі матеріали:
👁 1104
Категорія: Актуально
Теги: здоров'я, какао, медики, Маразм




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ