Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


30.03.2019

Камін з системою повітряного опалення - енергоефективне рішення для Вашого будинку


Невеликий одноповерховий будинок можна обігріти і без примусової циркуляції повітря


Камін - це затишок, тепло і певною мірою вишуканість. У великому заміському будинку довгими зимовими вечорами кімната, в якій встановлений камін, напевно користуватиметься особливою прихильністю для усієї сім'ї, включаючи домашніх тварин. Ось тільки інші приміщення при цьому можуть залишитися холодними, оскільки вогнище з прямим димарем в змозі обігріти лише обмежений простір. У інших приміщеннях доведеться ставити свої джерела тепла, що досить витратно в усіх значеннях цього слова.

Але якщо трохи подумати і спорудити камін з повітряним опалюванням, з'явитися можливість обігріти відразу увесь будинок. Це і зручно і економічно і стильно. В інтернет-магазині FutureFire можна недорого купити повітряні камінні топки, детальніше тут.

Камін з системою повітряного опалення
 

Як це працює

Багато людей думають, що розташований над топкою каміна кожух служить лише для того, щоб дим не розсіювався по приміщенню. Таке має місце по відношенню до камінів з відкритою топкою, але зустрічаються такі каміни досить рідко. Сучасні каміни передбачають милування живим полум'ям, але тільки через прозору заслінку і в цьому випадку кожух, здавалося б, втрачає усі свої необхідні функції.

Це невірне судження. Саме кожух нарівні з полум'ям виконує обігрів кімнати. І якщо його обладнати системою повітряного опалювання, то і увесь будинок. Розташований в нім вкладиш, оточений трубками, підключеними до розлучення опалювальних труб, забезпечує конвекцію гарячого повітря за допомогою одного або декількох вентиляторів. Інакше кажучи, жене нагріте повітря по усьому будинку, опалюючи його від підвалу, до другого поверху.

Невеликий одноповерховий будинок можна обігріти і без примусової циркуляції повітря. Перепад температур забезпечить цей процес природним чином.

Головне правильно спроектувати систему труб, без зайвих загинів і тривалості.

Переваги

Якщо налаштуватися на романтичний лад, то переваги каміна з повітряним опалюванням можна перераховувати досить довго. Але головне завдання його не в цьому, хоча скидати романтику з рахунків ніколи не слід. І все-таки камін в першу чергу для обігріву, а вже потім для усього іншого. Так що перерахуємо чисто практичні достоїнства:

установка такого каміна обійдеться значно дешевше, ніж, наприклад, каміна з водяною системою опалювання.
витрата палива скоротиться приблизно на 20-25% .
ККД такого каміна 80-85 тоді як звичайний камін дає не більше 35 .

Цих трьох чинників цілком вистачає, щоб на етапі будівництва заміського будинку або дачі, задумати і спроектувати камін з саме такою системою опалювання.

Схожі матеріали:
👁 882
Категорія: Прес-реліз
Теги: камінна топка, повітряне опалювання, обігрів приміщення, камін, топка, Кімната




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ