Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


29.10.2017

Керівник апарату Гребінківського районного суду розповіла про свій робочий день


Щоденна копітка праця суддівського корпусу Гребінківського суду та апарату суду – це злагоджена робота команди колег-однодумців


Людмила Чуткова - керівник апарату Гребінківського районного судуПродовжується захід «Робочий день працівника апарату суду». Сьогодні маємо нагоду дізнатись, як проходить робочий день Чуткової Людмили, яка в Гребінківському районному суді Полтавської області займає посаду керівника апарату:

"Сьогодні завершальний робочий день цього тижня та заходу «Робочий день працівника апарату суду», що проходив в рамках проекту «Відкритий суд», який тривав майже два місяці. Його метою було ознайомити Вас з життям одного великого колективу – Гребінківського районного суду, та на прикладі кожного працівника показати, що великий і складний механізм одного цілого складається з багатьох гвинтиків, що й формують потужну команду професіоналів одного із районних судів Полтавської області.

Упродовж сьогоднішнього дня я – Людмила Чуткова, керівник апарату Гребінківського районного суду Полтавської області, спробую відкрити вам таємницю того, хто такий керівник апарату та чим же він займається. Однак, спершу зазначу, що у суді я працюю вже більше 12 років, і починала свою роботу ще на посаді оператора комп'ютерного набору у 2005 році, у 2008 році потім пройшла по конкурсу та була призначена на посаду помічника голови суду, а станом на сьогоднішній день - півроку очолюю апарат.

Обов’язки керівника апарату визначено Законом України «Про судоустрій і статус суддів». Але поясню Вам коротенько. Керівник апарату очолює апарат суду (у нашому суді, це і заступник керівника апарату, помічники суддів, консультант суду (по роботі з персоналом), секретарі канцелярії, секретарі судових засідань, старший судовий розпорядник, головний спеціаліст з інформаційних технологій та архіваріус), який здійснює організаційне забезпечення роботи суду.

Керівник апарату суду несе персональну відповідальність за належне організаційне забезпечення суду, суддів та судового процесу, функціонування Єдиної судової інформаційної (автоматизованої) системи, інформує збори суддів про свою діяльність. Керівник апарату суду призначає на посаду та звільняє з посади працівників апарату суду, застосовує до них заохочення та накладає дисциплінарні стягнення.

Відверто кажучи, перечитуючи увесь перелік обов’язків, які покладаються на плечі керівника апарату, стає боязко, чи під силу це одній людині. Проте, коли поруч команда однодумців, які невпинно й наполегливо працюють пліч-о-пліч для досягнення спільної мети, успіх гарантовано!

Зазвичай, двічі на день на стіл до мене потрапляє вхідна кореспонденція, яка надходить на адресу суду. Сьогоднішній ранок не виняток. Проставивши резолюції із вказівками щодо подальшого виконання документів, передаю їх для виконання відповідальним особам.

Продовжує мій ранок щотижнева підсумкова нарада, під час якої ми спільно із моїм заступником Світланою Биченко та консультантом суду (по роботі з персоналом) Світланою Єлісєєвою обговорили виконані завдання на протязі тижня та спланували роботу на поточний. Не вдаючись до деталей, скажу, що такі наради дуже важливі для визначення повсякденних завдань та побудови командної роботи, а також формулювання подальшого розвитку стратегічних перспектив.

Варто звернути увагу, що 17 жовтня Гребінківський районний суд оголосив про наявність вакантної посади працівника патронатної служби - прес-секретаря. Отож, після наради я спільно з консультантом суду (по роботі з персоналом) Світланою Єлісєєвою обговорила організаційні питання щодо проведення співбесід з кандидатами.

Важко рухатись за планом робочого дня, оскільки багато питань виникає у процесі роботи та потребує невідкладного вирішення. Так, бухгалтер ТУ ДСАУ в Полтавській області зателефонувала та повідомила, що терміново необхідно направити накази про преміювання працівників нашого суду у жовтні 2017 року. Таким чином, я дала доручення консультанту суду (по роботі з персоналом) Світлані Єлісєєвій негайно підготувати проекти вказаних наказів та скласти табель обліку робочого часу. Після їх вивчення підписала та віддала для відправки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заступник керівника апарату Гребінківського районного суду розповіла про свій робочий день

Робочий день триває і, згідно з планом, оперативна нарада з головним спеціалістом з інформаційних технологій Володимиром Худолієм. Обговорили рекомендації конференції «День права знати: забезпечення доступу до публічної інформації», організованої Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини спільно з Офісом Ради Європи в Україні та Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй в України (ПРООН), щодо наповнення офіційних веб-сайтів судів публічною інформацією, після чого Володимир отримав доручення привести наш офіційний сайт суду у відповідність наданим рекомендаціям.

Крім цього, зупинилися на питанні розміщення на сайті суду максимум корисної інформації для маломобільних груп населення, що наразі є нагальним питанням, оскільки приміщення суду не відповідає всім тим вимогам для безперешкодного доступу людей з особливими потребами до правосуддя. Але ми на стадії вирішення цих питань та докладаємо максимум зусиль аби такі групи населення відчували себе максимум комфортно у стінах нашого суду.

Людмила Чуткова - керівник апарату Гребінківського районного суду
 

На завершення, хотілося бдодати, щоденна копітка праця суддівського корпусу Гребінківського районного суду та апарату суду – це злагоджена робота команди колег-однодумців, спрямована на досягнення єдиної мети – забезпечення авторитету судової влади, що ми успішно демонструємо на прикладі нашої установи.
Дякую кожному своєму колезі за роботу, за відданість справі, креативність та наполегливість, згуртованість та відкритість, злагодженість у діях та постійне бажання вдосконалюватись на благо нашої спільної справи.

До зустрічі у нових проектах Гребінківського районного суду!"

Схожі матеріали:
👁 1178
Категорія: Актуально
Теги: Суд, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ