Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


28.05.2016

Керування транспортним засобом з причепом


Значення причепу до автомобіля важко переоцінити


Керування транспортним засобом з причепомЗначення причепу до автомобіля важко переоцінити. Адже причіп розширяє можливості перевезення різного виду вантажу. Власне, легкові автомобілі обладнані місцем для транспортування речей, проте щоб перевезти габаритний сільськогосподарський реманент, будівельні матеріали чи речі для активного відпочинку, «багажника» буде замало.

Зауважте, що не всякий вантаж можна перевозити автомобілем, бо при неправильному транспортуванні певних видів, існує загроза вщент зруйнувати салон улюбленої машини. Ось тут і визріває потреба мати причіп. І кожен добрий господар чи автомандрівник, таки має його в гаражі.

Для тих, хто поки ще планує його придбати, сьогодні з’ясовуємо: хто має право керувати автомобілем з причепом, яка дозволена маса причепа.

Отже, причіп для автомобіля – це вид транспорту, що не обладнаний двигуном, але призначений для руху разом з автомобілем.

Право керування транспортним засобом з причепом регулюється Положенням про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 8 травня 1993 року № 340.

Згідно цієї постанови водії транспортних засобів категорій В, С1, С, D1 і D мають право керувати такими засобами з причепом, якщо дозволена його максимальна маса перевищує 750 кілограмів. При цьому водіям транспортних засобів категорії В дозволяється керувати такими засобами з причепом, дозволена максимальна маса якого перевищує 750 кілограмів, але не перевищує маси автомобіля без навантаження і загальна дозволена максимальна маса такого транспортного засобу і причепа не перевищує 3500 кілограмів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Винахідник із Черкащини складає ровери з усього, що є напохваті

До керування транспортними засобами категорій С1, С, D1 і D з причепами, повна маса яких становить більш як 750 кілограмів і загальна дозволена максимальна маса такого транспортного засобу і причепа перевищує 3500 кілограмів, а також зчепленими автобусами допускаються водії, які мають право на керування транспортними засобами категорій С1Е, СЕ, D1E і DE.

Нагадаємо, яким транспортним засобам відповідають вищезазначені категорії:
В - автомобілі, дозволена максимальна маса яких не перевищує 3500 кілограмів (7700 фунтів), а кількість сидячих місць, крім сидіння водія, - восьми;

С1 - призначені для перевезення вантажів автомобілі, дозволена максимальна маса яких становить від 3500 до 7500 кілограмів (від 7700 до 16500 фунтів);

С - призначені для перевезення вантажів автомобілі, дозволена максимальна маса яких перевищує 7500 кілограмів (16500 фунтів);

D1 - призначені для перевезення пасажирів автобуси, в яких кількість місць для сидіння, крім сидіння водія, не перевищує 16;

D - призначені для перевезення пасажирів автобуси, в яких кількість місць для сидіння, крім сидіння водія, більше 16;

ВЕ, С1Е, СЕ, D1E, DE - состави транспортних засобів з тягачем категорії В, С1, С, D1 або D, яким водій має право керувати, але який не належить до зазначених категорій составів транспортних засобів.

Регіональний сервісний центр МВС в Полтавській області


Схожі матеріали:
👁 1627
Категорія: Прес-реліз
Теги: причеп, автомобіль, транспортний засіб




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ