Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


08.12.2014

Хто потрапить до четвертої хвилі мобілізації


Міністр оборони України Степан Полторак розповів, що в Україні буде проведена четверта хвиля мобілізації


Хто потрапить до четвертої хвилі мобілізації

Міністр оборони України Степан Полторак, під час своєї зустрічі з військовими на Харківщині розповів, що в Україні буде проведена четверта хвиля мобілізації. Найімовірніше це станеться відразу після нового року, проте точна дата ще не визначена.

За словами міністра оборони, чергова мобілізація є необхідною умовою проведення ротації бійців, що вже більше півроку служать на передовій.

А в прес-службі Міністерства оборони заявили, що четверта хвиля мобілізації є плановою, адже тих військовослужбовців, що вже протягом тривалого часу знаходяться в зоні бойових дій треба терміново змінювати або переводити в тил.

Точна кількість тих, кому будуть надіслані повістки з воєнкоматів поки що невідома, це буде вирішувати Верховний головнокомандуючий ЗСУ – Петро Порошенко. Міністерство оборони вже готує на підпис Президенту відповідну пропозицію. Проте чи відбудеться чергова мобілізація вирішить Верховна Рада України шляхом голосування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Державтоінспекція Полтавщини закликає учасників дорожнього руху бути обережними – на вулицях та дорогах ожеледь!

Як сказав Степан Полторак, мобілізація зачепить тільки військових, що зараз перебувають в запасі. Це, в першу чергу, ті, хто має військову професію, закінчив воєнну кафедру або пройшов строкову службу в ЗСУ, віком від 18 до 40 років. Виключення становлять тільки вищі офіцери, їх можуть призивати до 65 років.

Міністр оборони наголосив, що четверта хвиля мобілізації буде проведена з урахування всіх помилок і прорахунків попередніх.



Схожі матеріали:
👁 1485
Категорія: Актуально
Теги: мобілізація, україна, Степан Полторак




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ