Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


09.01.2019

Кіберполіція викрила злочинців, які за допомогою спецобладнання спустошували рахунки громадян


Правоохоронці встановили, що до складу групи входило троє мешканців Дніпра


Кіберполіція викрила злочинців, які за допомогою спецобладнання спустошували рахунки громадянГрупа зловмисників діяла у Дніпрі. За час своєї діяльності вони встигли ошукати громадян майже на півмільйона гривень. Наразі двом із них вже оголошено про підозру. Про це повідомляє прес-служба кіберполіції України.

Працівники Придніпровського управління Департаменту кіберполіції викрили групу осіб, які за допомогою спеціального технічного обладнання спустошували банківські рахунки громадян.

Правоохоронці встановили, що до складу групи входило троє мешканців Дніпра. Організатором групи виявився 26-річний місцевий мешканець, який залучив до своєї злочинної діяльності двох спільників – 27-ми та 30-ти років, один із яких був правоохоронцем.

Для реалізації своєї злочинної діяльності зловмисники тимчасово працевлаштовувалися у закладах харчування та роздрібної торгівлі на території Дніпропетровської області. Маючи доступ до POS-терміналів, якими розраховували клієнтів, спільники приховано встановлювали пристрій для зчитування інформації з банківських карток (скімер). З його допомогою зловмисникам вдавалося незаконно копіювати інформацію з клієнтської картки.

Кіберполіція викрила злочинців, які спустошували рахунки громадян
 

З використанням комп’ютерної техніки та спеціалізованих приладів, зловмисники записували отриману банківську інформацію на підконтрольні пластикові картки. Після виготовлення дублікату картки, вони знімали гроші з рахунків потерпілих у банкоматах Дніпра. Для того, аби їх неможливо було ідентифікувати учасники групи використовували маски та одяг, що максимально закривав обличчя.

 
Кіберполіція викрила злочинців, які спустошували рахунки громадян


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До 5 років позбавлення волі засудили на Полтавщині чоловіка, який через ревнощі жорстоко побив залицяльника знайомої
 
Правоохоронці провели 11 санкціонованих обшуків. За їх результатами вилучено скімінговий пристрій, комп’ютерну техніку та скомпрометовані картки. Вилучену техніку направлено на експертизу. Двом учасникам групи вже оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 185 (крадіжка) та ч. 2 ст. 200 (Незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення) КК України. Вирішується питання щодо оголошення підозри третьому учаснику злочинної групи. Спільникам загрожує до восьми років ув’язнення”, – йдеться у повідомленні.



Кіберполіція викрила злочинців, які спустошували рахунки громадян


Схожі матеріали:
👁 773
Категорія: Прес-реліз
Теги: кіберполіція, злочинці, зловмисники




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ