Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


11.02.2016

Книга, як джерело знань


8 лютого гостями бібліотеки стали учні 8-а класу Гребінківської ЗОШ І-ІІІ ступенів №4


Книга, як джерело знаньВже стали традиційними лекції та книжкові виставки у Гребінківській центральній районній бібліотеці. Тематика цих заходів різна, приурочена до ювілейних та святкових дат.

8 лютого гостями бібліотеки стали учні 8-а класу Гребінківської ЗОШ І-ІІІ ступенів №4. Для школярів працівники бібліотеки підготували тематичні виставки книг: "Є.П.Гребінка - славний наш земляк", "Книги-ювіляри 2016 року"та лекціюдо Дня народження Євгена Павловича Гребінки.

Цікаву та змістовну розповідь про життя та творчість нашого земляка підготувала завідуюча відділом обслуговування ЦРБ Наталія Олександрівна Бехтер. Бібліограф Олена Василівна Іващенко розповіла про книги Гребінки, які були видані ще за його життя, про історію створення Щ романсу "Очи черные" та про цікаве дослідження ще одного нашого земляка Олексія Івановича Припутня " Євген Павлович Гребінка і Гребінківщина".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Успіхи гімназистів

Пізнавальною для старшокласників була екскурсія у часі про "дні народження" книг. Олена Василівна познайомила учнів з "найстарішими" книгами. Наприклад "Божественна комедія" Данте Алігьєрі була вперше видана у 1321 році, цього року вона святкує свій 695 день народження, а ось "Декамерон" Джованні Боккаччо побачив світ у 1471 році, зараз святкує 545-річний ювілей.

Серед "старожилів" "Гамлет" У.Шекспіра, "Робінзон Крузо" ДДефо, "Собор Паризької Богоматері" В.Гюго. Найдавніші видані книги українськоїлітератури: "Микола Джеря" І.Нечуя-Левицького, "Вечори на хуторі біля Диканьки" М.В.Гоголя та "Лісова пісня" Лесі Українки.

Також бібліотечний фонд поповнився новою літературою сучасних українських та зарубіжних письменників. Олена Василівна запропонувала дітям навідувати книгарню та розширювати свій кругозір, адже кожна книга - це джерело знань.
 




Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 962
Категорія: Шкільний екран
Теги: №4, учні, бібліотека




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ