Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


14.01.2018

Коли необхідно проводити річний перерахунок по ПДФО


Річний перерахунок ПДФО за 2017 рік відображається у звітності при нарахуванні заробітної плати за грудень 2017 року


Коли необхідно проводити річний перерахунок по ПДФОЛубенська ОДПІ ГУ ДФС у Полтавській області звертає увагу роботодавців на те, що перерахунок податку на доходи фізичних осіб (далі - ПДФО) визначено статтею 169 Податкового кодексу України від 02.12.10 №2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ).

Так, роботодавець платника ПДФО зобов’язаний здійснити, у тому числі за місцем застосування податкової соціальної пільги (далі - ПСП), з урахуванням положень абзацу другого п. 167.1 ст. 167 ПКУ, перерахунок суми доходів, нарахованих такому платнику ПДФО у вигляді заробітної плати, а також суми наданої ПСП:
 
- за наслідками кожного звітного податкового року нарахування заробітної плати за останній місяць звітного року;

- під час проведення розрахунку за останній місяць застосування ПСП у разі зміни місця її застосування за самостійним рішенням платника ПДФО або у випадках, визначених пп. 169.2.3 п. 169.2 ст. 169 ПКУ;

- під час проведення остаточного розрахунку з платником ПДФО, який припиняє трудові відносини з таким роботодавцем.

Крім того, роботодавець та/або податковий агент має право здійснювати перерахунок сум нарахованих доходів, утриманого ПДФО за будь-який період та у будь-яких випадках для визначення правильності оподаткування незалежно від того, чи має платник податку право на застосування ПСП (пп. 169.4.3 п. 169.4 ст. 169 ПКУ). Річний перерахунок ПДФО за 2017 рік відображається у звітності при нарахуванні заробітної плати за грудень 2017 року.

Схожі матеріали:
👁 761
Категорія: Гребінківське відділення Лубенської ОДПІ
Теги: роботодавці, доходи




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ