Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


20.09.2017

Коли вмикати (вимикати) денні ходові вогні (ближнє світло фар) за містом


В холодну пору року поза населеними пунктами повинні бути ввімкнені денні ходові вогні


Коли вмикати (вимикати) денні ходові вогні (ближнє світло фар) за містомВ холодну пору року на всіх механічних транспортних засобах поза населеними пунктами повинні бути ввімкнені денні ходові вогні, а в разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу - ближнє світло фар.

Відповідний обов’язок водія у період з 1 жовтня по 1 травня передбачено пунктом 9.8 Правил дорожнього руху, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 10.10.2001 № 1306.

Необхідність увімкнення додаткового освітлення, в тому числі, у світлу пору доби, пояснюється необхідністю позначення механічних транспортних засобів, що рухаються.

Невиконання цієї норми (вона з’явилася у ПДР у 2013 році) може обернутися додатковими хвилинами неприємного спілкування з правоохоронцями на дорогах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Как защитить фары автомобиля от повреждений?

Відповідно до п. 1.10 ПДР денні ходові вогні - зовнішні світлові прилади білого кольору, передбачені конструкцією транспортного засобу, установлені спереду транспортного засобу і призначені для покращення видимості транспортного засобу під час його руху у світлий час доби.

Схожі матеріали:
👁 1000
Категорія: Прес-реліз
Теги: світло фар, авто, фари




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ