Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


13.07.2022

Корисні поради, які допоможуть легко управляти людьми в процесі діалогу на свою користь


Що таке маніпуляція і чому вона важлива?


Секрети грамотної маніпуляції

Секрети грамотної маніпуляції

Мати верховенство над оточуючим, грамотно керувати ними та при необхідності маніпулювати мріє кожен. Проте, далеко не всі знають, як цього досягти. Опанувати цю нескладну науку допоможуть кілька дуже простих хитрощів, за допомогою яких можна досить вміло впливати на людей. Жодної магії, містики, негативу чи приниження людської гідності. Лише маленькі підказки, які допоможуть бути впливовим та змусять оточуючих рахуватися з вами.

Що таке маніпуляція і чому вона важлива?

Зазвичай слово “маніпуляція” викликає негативні думки, адже, більшість людей мають негативний досвід, який пов’язаний із маніпулюванням. Насправді, нами керують щодня: адміністратори супермаркетів, які продають товари за “зниженими цінами”, оператори азартних клубів, які пропонують ігрові автомати від 1 гривні Україна, працівники банків, які пропонують кредитування за “вигідними умовами”, тощо. Без знань основ управління здійснити всі ці маніпуляції було б неможливо.

У керуванні немає нічого поганого, якщо воно доречне та дозоване. Деякі люди самі хочуть, щоб ними керували, адже, вони не здатні приймати самостійні рішення та брати відповідальність на себе. Грамотне управління підлеглими дозволяє керівнику побудувати міцний та процвітаючий бізнес. На державному рівні воно означає злагоджену роботу всіх ланок міністерств та відомств.

Основні принципи грамотного управління


Секрети грамотної маніпуляції

Керувати людьми нескладно, якщо знати основні прийоми маніпуляції. Ось кілька з них:
  1. "Око за око, зуб за зуб" – допомагаючи комусь людина переконана, що у разі потреби їй теж допоможуть. Це так званий “ефект вини”, коли людина відчуває, що повинна відповісти взаємністю за отриману допомогу.

  2. При потребі просити більше, ніж потрібно. Це своєрідна психологічна хитрість. Швидше за все. що вам відмовлять. Однак, якщо ви попросите вдруге і менше, то відмовити вже не зможуть, оскільки в цьому випадку людина буде дуже незручно почуватися.

  3. До співрозмовника потрібно звертатися на ім'я. Завдяки цьому ви увійдете в його довіру.

  4. Потрібно навчитися правдиво лестити. Лестощі допомагає налагодити тісний контакт із співрозмовником. Особливо цей метод спрацьовує з людьми із завищеною самооцінкою. Але з лестощами потрібно бути вкрай обережним, адже якщо з ними переборщити, то про вас сформується погана думка.

  5. Найчастіше люди шукають собі партнерів, схожих на них. Ефект відбиття допомагає швидше встановити теплі зв'язки із співрозмовником. Тут важливою є кожна деталь: жести, міміка, манери поведінки. Дуже важливо не переступити тонку межу дозволеності, інакше співрозмовник може подумати, що ви його просто дражните.

  6. Використовуйте втомлених людей на свою користь. Коли людина втомлена і в неї недостатньо сил і енергії, швидше за все вона погодиться виконати будь-яке ваше прохання.

  7. Попросіть спочатку про якусь незначну послугу і якщо людина відразу погоджується без вагань, то велика ймовірність того, що вона вам не відмовить і в серйозніших питаннях.
І найголовніше – умійте слухати і не суперечити. Бути хорошим співрозмовником, терплячим слухачем і вміти сказати те, що не хочуть чути – це велике мистецтво.

Схожі матеріали:
👁 587
Категорія: Прес-реліз
Теги: маніпуляція




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ