Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


19.01.2018

Кожній дитині - сім'ю та родину


П’ять родин з Гребінківщини зігріли своїм батьківським теплом та подарували любов, ласку, ніжність, турботу вісьмом дітям


Кожній дитині - сім'ю та родинуЦікаве життя людини. Хтось народжується щасливим, комусь доводиться пережити складні обставини долі,але є і такі долі, коли немає змоги щось змінити самому. Саме дитячі долі в руках дорослих, і тому важко переживати за дітей, чиє життя понівечено  та з самого початку зруйновано.

Відсутність батьківського тепла, маминої колискової на ніч, іграшок та подарунків на свята від рідних – все це є життя дітей- сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Ці діти живуть в інтернатах, мають одяг та їжу, влітку вони відпочивають в оздоровчих таборах, але єдине – їх ніхто не чекає, і нікому пожалітись про забитий синець чи успіх у спортивних змаганнях, їм не пощастило мати сім’ю.

Саме тому наша держава підтримує створення сімейних форм виховання дітей – сиріт - це прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу. Основна мета прийомної сім’ї та дитячого будинку сімейного типу - тимчасове утримання і виховання дитини.

Прийомна сім’я – це сім’я або особа, що не перебуває в шлюбі, яка добровільно  взяла із закладів для дітей – сиріт і дітей позбавлених батьківського піклування, від одного до чотирьох дітей на виховання та спільне проживання.

Дитячий будинок сімейного типу – окрема сім’я, що створюється за бажанням подружжя або окремої особи, яка не перебуває у шлюбі, які беруть на виховання та спільне проживання не менше як п’ять дітей - сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Прийомні діти виховуються у прийомній сім’ї до досягнення 18- річного віку, а в разі продовження навчання у професійно-технічних та вищих навчальних закладах освіти - до їх закінчення, але не пізніше досягнення ними 23-річного віку.

Під  час перебування дитини у прийомній сім’ї, держава фінансує, контролює утримання й виховання дитини, надає допомогу на її розвиток, соціалізацію, організовує соціальне супроводження даних сімей та дитини.

Прийомні батьки беруть прийомних дітей на власну житлову площу за наявності відповідних санітарно-гігієнічних та побутових умов, що ретельно перевіряються. Прийомні батьки несуть персональну відповідальність за життя, здоров’я, фізичний та психічний розвиток прийомних дітей. Вони одержують від держави щомісячні кошти на утримання дитини, мають першочергове право на усиновлення.

Перехід дитини до прийомної сім’ї – це період емоційного збентеження, що переживає і дитина і члени родини. Прийомні батьки повинні сконцентруватися на чіткості, послідовності, надійності та постійності своєї допомоги в продовж усього періоду підготовки дитини  до влаштування.

Коли дитина переступить поріг Вашого дому, це буде її перший крок у нове життя з Вами, прийомними батьками. І саме Ви продовжите долати труднощі відповідно до віку та рівня розвитку дитини, відстоюючи її інтереси та інтереси держави, навчити цю дитину більше усміхатися і любити життя.

В народі кажуть: «Сироту прихистити -  це все одно що храм побудувати.» Мало хто зважується на цю дуже відповідальну та нелегку  справу. Але слід низько вклонитися п’яти родинам в нашому районі, які зігріли своїм батьківським теплом та подарували любов, ласку, ніжність, турботу вісьмом дітям, дали можливість зростати в сім’ ї, що конче необхідно для гармонійного зростання всебічнорозвинутої, духовної та моральної стійкості особистості.

Для тих, хто не байдужий до долі обездолених дітей, не зволікайте, не відкладайте, звертайтесь до Гребінківського районного центру соціальних служб для сім”ї, дітей та молоді , контактний телефон (050) 539-86-18.

директор Гребінківського РЦСССДМ  В.Даценко


Схожі матеріали:
👁 1252
Категорія: Зверніть увагу!
Теги: сім'я, родина, діти




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ