Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


26.03.2013

Крадіжки залізничного обладнання закінчилися кримінальним провадженням


На теперішній час досудове розслідування по даному провадженню триває


Крадіжки залізничного обладнання закінчилися кримінальним провадженням

Співробітниками лінійного відділу на ст. Харків-Пасажирський розпочато кримінальне провадження відносно 27-річного жителя Донецької області, який скоював крадіжки залізничного обладнання з електровозів та пасажирських вагонів.

Маючи потребу в грошах, але не маючи можливості, або просто не бажаючи чесною працею заробити їх, молодий чоловік вирішив добути кошти злочинним шляхом.

Для цього він не знайшов нічого кращого, ніж прийти на територію електровозного депо Харків – «Жовтень», де й взяти все те, що на його думку «погано лежить». А саме, вагонні деталі з кольорового металу, які потім планував здати до пункту прийому металобрухту.

Побачивши один із електровозів, що стояв на шляхах відстою, молодик розбив у ньому камінням скло, після чого заліз до кабіни машиніста, де відламав та викрав мідні трубки підведення повітря до контактору опалення поїзда. Інакше кажучи, скоїв крадіжку залізничного обладнання. Після цього, через розбите ним скло він заліз до кабіни іншого електровозу. За цим «зайняттям» його й застав працівник депо, який негайно повідомив про це співробітників лінійного відділу на ст. Харків –Пасажирський.

Працівники наряду патрульної служби лінвідділу оперативно прибули на місце, де й затримали громадянина «на гарячому». Відомості про подію було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальне провадження за ознаками ст. 185 (крадіжка).

Як повідомила перший заступник начальника – начальник слідчого відділення лінійного відділу на ст. Харків – Пасажирський УМВСУ на Південній залізниці підполковник міліції Тетяна Коровіна, в ході проведення досудового розслідування по даному кримінальному провадженню було установлено також ще ряд фактів скоєння аналогічних крадіжок цим громадянином. «Протягом березня поточного року даний громадянин приходив на територію вагонного депо «Жовтень» Південної залізниці, де знаходились електровози.

Шляхом пошкодження скла в даних електровозах він проникав до кабіни, де скоював крадіжки мідних трубок для подачі повітря, після чого з місця скоєння злочину зникав», – розповіла начальник слідчого відділення лінвідділу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На станції Гребінка односельчанин обікрав свого попутника, поки той спав

Також в ході досудового розслідування міліціонери встановили, що цим громадянином усього було скоєно побиття скла та крадіжок обладнання у восьми електровозах та встановлено ще два факти крадіжки мідних дротів заземлення в пасажирських потягах на території Харківської вагонної дільниці. Все викрадене майно зловмисник збував до пункту прийому металобрухту. Сума збитків наразі встановлюється.

«На теперішній час досудове розслідування по даному провадженню триває. Чинним законодавством за даний вид скоєного злочину передбачено покарання до шести років позбавлення волі», – зазначила Тетяна Коровіна.
       
СЗГ УМВС України на Пiвденнiй залiзницi


Схожі матеріали:
👁 1224
Категорія: Актуально
Теги: Харків. гроші. Жовтень, Південна залізниця, досудове розслідування, Харків –Пасажирський




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ