Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


14.03.2021

Курс біткойна вперше в історії піднявся вище $60 000


Біткойн росте після того, як один з китайських регіонів оголосив війну криптомайнінгу.


 Курс біткойна на криптобіржі Binance вперше в історії перевищив $60 000 – 13 березня, о 14.15 він досягав $60 200. Упродовж минулої доби актив подорожчав на 6%. За даними CoinGecko, його капіталізація перевищила $1,1 трлн, передає РБК.

Рівно рік тому, 13 березня 2020-го, котирування біткойна падали до локального мінімуму – $3700. За останні 12 місяців вартість першої криптовалюти зросла на 1400%.


Курс біткойна вперше в історії піднявся вище $60 000
 

Актив продовжив дорожчати на тлі все більшого інтересу до нього з боку бізнесу і знаменитостей.

Напередодні компанія MicroStrategy повідомила про нові інвестиції в біткойни. У п'ятницю вона додала в свій портфель 262 біткойна на $15 млн. Загальна кількість цифрових монет, якими володіє компанія, досягла 91 330. На їх купівлю було витрачено $2,21 млрд. Прибуток MicroStrategy від вкладень у біткойни досяг $5,4 млрд.

Також 12 березня глава компанії Tesla і прихильник Dogecoin Ілон Маск написав в своєму Twitter, що BTC (тікер біткойни) – це анаграма від TBC (бурильна компанія The Boring Company, що належить Маску). Мільярдер зазначив, що і BTC і TBC пов'язані з видобутком, використовують блоки і ланцюги (відсилання до блокчейну біткойна).

Не тільки Маск у Twitter популяризував криптовалюту в останні дні. Молодший син Джона Леннона з групи Beatles Шон Оно Леннон написав у профілі свого акаунта в соцмережі Twitter. Також він підтримав флешмоб «лазерні очі», який стартував у соцмережі минулого місяця. Прихильники криптовалюти розміщують фотографії з «лазерними очима» в якості аватарів свого профілю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китайці розробили тканину-дисплей, яку можна прати

Раніше генеральний директор криптобіржі Kraken Джессі Пауелл спрогнозував, що в найближчі 10 років вартість біткойна виросте до $1 млн. Він пояснив, що тепер на головну цифрову монету дивляться як на актив, який допомагає зберігати і убезпечити від ризиків заощадження.

Нагадаємо, біткойн росте після того, як один з китайських регіонів оголосив війну криптомайнінгу.

Схожі матеріали:
👁 638
Категорія: Актуально
Теги: Курс біткойна, біткойн, бізнес, Ілон Маск




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ