Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


27.03.2017

Лікарі розповіли, як визначити, що у вас проблеми зі щитовидкою


Забудькуватість і нездатність сконцентруватися є симптомами недостатньої кількості тіроідного гормону в організмі


Лікарі розповіли, як визначити, що у вас проблеми зі щитовидкоюДепресія і пригніченість

Недостатня кількість тіроідного гормону або його надмірне вироблення впливають на настрій людини. Так, наприклад, його нестача призводить до зниження серотоніну, який відповідає за позитивні емоції і відчуття щастя.

Тоді людина починає відчувати себе сумним, розбитим. При занадто високому рівні тіроідного гормону з’являється тривога, занепокоєння і роздратованість.

Запори

Якщо ви страждаєте від постійних запорів і у вас не виходить налагодити роботу травного тракту, можливо, вся справа в збої виробництва організмом тіроідного гормону. Ця ознака гіпотиреозу є одним з найпоширеніших.

Ви спите занадто багато

Звичайно, прокидатися рано вранці важко більшості людей, але якщо підйом з ліжка стає для вас нестерпним випробуванням, вам слід насторожитися. Робота організму дуже сильно сповільнюється через інертного гормону.

Суха шкіра

Якщо ваша шкіра лущиться протягом усього року, а не тільки взимку, це може свідчити про гіпотиреозі. Як правило, це розлад також супроводжується ламкістю нігтів і сухістю і випаданням волосся. Винуватцем цього стану є дефіцит тіроідного гормону, який призводить до порушення циклів росту волосся і нігтів.

Безпричинний набір ваги

Навіть якщо ви набрали всього лише кілька кілограмів, це вже є тривожним симптомом. Збільшення у вазі відбувається через уповільнення метаболізму, а незначна вона тому, що відбувається одночасне зниження апетиту. Це відноситься до всіх, хто намагається схуднути, але нічого не виходить.

Зниження лібідо

Відсутність сексуального потягу є одним з 12 ознак гіпотиреозу. Цей фактор не є основним, але його необхідно розглядати в якості доповнення до більш серйозних розладів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проблемы в сексе могут быть предвесниками заболеваний

М’язова слабкість і біль

Якщо ваше тіло постійно болить і ломить без явної на те причини (крепатура, травма і т.п.), то вам слід насторожитися.

Тремтяче серцебиття

Якщо ви відчуваєте, ніби серце пропускає по кілька ударів, і навіть можете промацати це по пульсу, це сигналізує про гіпотиреозі.

Неясна голова

Забудькуватість і нездатність сконцентруватися є симптомами недостатньої кількості тіроідного гормону в організмі.

Також про збої в роботі щитовидної залози говорять підвищений артеріальний тиск, збої в менструальному циклі, підвищений апетит і постійне відчуття голоду.

Схожі матеріали:
👁 783
Категорія: Актуально
Теги: М’язова слабкість, Суха шкіра, Неясна голова, біль, щитовидка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ