Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


16.10.2021

Lilium і ABB представили систему ультра-швидкої зарядки MegaWatt для літальних апаратів eVTOL


Нова система MegaWatt забезпечує потужність постійного струму до тисячі кіловат


Повітряні таксі eVTOL повинні будуть проводити більшу частину свого часу в повітрі, якщо хочуть приносити прибуток, який прогнозують ці компанії. Це означає, що їм буде потрібно менше часу для зарядки, ніж потрібно для посадки і висадки пасажирів.

Для цього будуть потрібні незвичайні зарядні пристрої - не кажучи вже про акумуляторні батареї, які можуть витримати надшвидку зарядку. Тому німецька компанія Lilium об'єдналася з багатонаціональним гігантом ABB для розробки швидкої зарядки акумуляторів.


Нова система забезпечує потужність струму до тисячі кіловат.
 

Нова система MegaWatt забезпечує потужність постійного струму до тисячі кіловат. Lilium заявляє, що це дозволить його літаку повністю зарядитися від 0 до 100 відсотків приблизно за 30 хвилин або від 0-80 відсотків всього за 15 хвилин. Це, в поєднанні з прогнозованою дальністю польоту 7-місцевого повітряного таксі в 250 км і крейсерською швидкістю близько 282 км / год., що дозволить кожному літаку здійснювати від 20 до 25 рейсів на день.

Система зарядки MegaWatt Charging System (MCS) - це новий розроблюючий стандарт, спеціально призначений для великих електромобілів, таких як вантажівки, автобуси, комунальні та комерційні автомобілі. З одним переносним кабелем і вилкою він буде видавати максимальну напругу до 1500 В і максимальний струм до 3000 А, тому теоретично він підтримує зарядку до 4,5 мегават.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Автоматизований робот-фермер Kompano може працювати 24 години на добу, 7 днів на тиждень, без вихідних і лікарняних

У цьому проекті бере участь значна кількість великих гравців транспортної галузі, і тому система, розроблена Lilium і ABB, буде сумісна з рядом інших важких транспортних засобів.

Схожі матеріали:
👁 376
Категорія: Прес-реліз
Теги: батареї, Lilium, eVTOL, літаючий автомобіль, швидка зарядка, зарядка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ