Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


17.05.2019

Літати з полтавського аеропорту: переваги і недоліки


На полтавському летовищі можуть сідати не всі літаки


Декілька днів тому разом із чоловіком повернулися з відпочинку в Шарм-еш-Шейху (Єгипет). Літали з полтавського летовища. Це був лише четвертий міжнародний чартерний рейс із цього аеропорту. Про наш досвід, переваги та недоліки полтавського аеропорту в дії.
 
Полтавський аеропорт

ПЕРЕВАГИ

Розташування

Аеропорт "Полтава" розташований у Супрунівці – 7 кілометрів від міста. Доїхали до летовища всього за 30 хвилин. Це набагато зручніше, ніж кілька годин добиратися до Борисполя чи Харкова.

Економія часу

На вході до аеропорту немає первинного огляду, тобто туди можна вільно зайти. Ми відразу стали в чергу (працювало три пункти реєстрації), де нам видали квитки та забрали наш багаж. Далі – перевірка через рамку металошукача, а також огляд ручної поклажі за допомогою рентген-апарата. Потім працівники прикордонної служби оглянули наші документи. На цьому – все, ми пройшли до зали очікування. Ця процедура зайняла до 15 хвилин.

Немає де загубитися

У полтавському аеропорту точно не можна розгубитися та загубитися недосвідченому туристу. Аеропорт дуже компактний – тому й може обслуговувати лише один рейс за раз.

Мало людей

Черги на місцевому летовищі зовсім невеликі, а в залі очікування не дуже людно, на відміну від великих аеропортів. Нам це сподобалося.

Багато сидінь

У залі очікування вистачало місць для сидіння. Пасажири зайняли лише невелику їх частину. Щоправда, багато хто сидів за столиками у кав'ярні. Утім у випадку, якщо буде більше одного рейса, то цих місць може й не вистачити.

Полтавський аеропорт
 

Недорога кав'ярня

У кав'ярні цінники не здивували. Ціни дещо вищі, ніж у середньому в Полтаві.

Туалет

У залі очікування – дві жіночі та дві чоловічі кабіни вбиралень. Вони чисті, тому заходити до них не огидно. Утім у жіночій – не було туалетного паперу.

Дитячий куточок

Разом з нами до Єгипту летіло багато людей із дітьми. Для них в аеропорту був ігровий куточок.


Полтавський аеропорт
 

НЕДОЛІКИ

Безпека

Хоча процес реєстрації та перевірки зайняв до 15 хвилин, не треба забувати й про безпеку. Як на мене, що ретельніше і частіше вас перевіряють, тим на цьому летовищі безпечніше. Адже до аеропорту будь-хто може зайти зі зброєю чи вибухівкою.

Прохолодно

У залі очікування було доволі прохолодно (ми вилітали 16 квітня о 15 годині). Зняти верхній одяг точно не хотілося.

Duty free

Зони Duty free в аеропорту "Полтава" як такої не існує. Там є одне кафе, де продають каву-чай та різні перекуси. Місця, де можна було б поїсти їжу, яку взяли з собою, чи купили на місці, були. Проте всі вже зайняті.

На один день відпочинку менше

Ми вилітали о 15 годині, хоч і здається, що це зручно, насправді – не дуже. Прилетіли до Шарм-еш-Шейха близько 19:00, а до готелю потрапили до 21:00. Встигли лише повечеряти, обійти територію готелю та помити руки в морі. При цьому офіційно у нас це вже був наш перший день відпочинку, за який проплатили гроші. Назад вилітали посеред ночі, тому з готелю нас забрали о 01:15. Тобто по факту – 6 ночей і лише 6 днів. Якщо вилітати до Єгипту/Туреччини зранку, то у вас буде набагато більше часу по прильоту. Так само й назад – якщо виліт хоча б о 12:00, ви зможете спокійно прокинутися та поснідати. Проте в Полтаві не було вибору о котрій летіти.

Приліт

Щойно ми прилетіли в аеропорт "Полтава" – відразу себе почували, як удома. Але виявилося, що не все так просто. Багаж вантажили вручну на причіп одного позашляховика. Машина під'їжджала по черзі кілька разів. Потім так само руками працівники летовища зносили речі до спеціальної кімнати. Черги на митний контроль та на отримання багажу були в одному невеликому холі. Тому утворився хаос. З аеропорту вдалося вийти лише через 50 хвилин!

Ціна

Як виявилося, вартість путівки на двох до нашого готелю з полтавського летовища на 50 доларів дорожча, ніж вартість такої ж, але з Борисполя. Але це приблизно та ж сума, яку б ви витратили на два квитки до Борисполя і назад.

Полтавський аеропорт
 

Невелика кількість вильотів

Раніше впродовж близько місяця з полтавського аеропорту можна було літати до Шарм-еш-Шейха лише раз на тиждень – щовівторка. Це недолік, але до цього можна підлаштуватися. Віднедавна рейси до Єгипту скасували. Директор летовища пояснив це тим, що нібито знизився попит на відпочинок у цій країні через спеку. Натомість із Полтави почали літати до Туреччини.

Немає регулярних рейсів

Вильоти і до Єгипту, і до Туреччини – чартерні, тобто на замовлення туроператора. Регулярних рейсів досі немає, хоча аеропорт "Полтава"» – комунальний і його фінансують із бюджетів різного рівня.

Аеропорт обслуговує не всі літаки

На полтавському летовищі можуть сідати не всі літаки. Суперважкі машини в аеропорту не сядуть, відповідно список перспективних рейсів може бути дещо обмеженим.

Підсумок

Політ із нашого летовища, як уже з'ясувалося, має і переваги, є й недоліки. Маю невеликий досвід (це був лише другий мій політ), але пораджу звертати увагу на доплату за путівку з "Полтави", на час вильоту і прильоту, адже можете, як ми, втратити майже добу відпочинку. Отож, комусь важливо зекономити час, а хтось – за безпеку, для когось важливо відпочивати на всі проплачені дні та ночі, а хтось летить уперше і не хоче розгубитися. Кожен вибирає сам.

Літати з Полтави можна! Утім поки що бути на всі сто впевненими в стабільності нашого аеропорту я б не радила. Хто знає, чи ще літатимуть в ту ж Туреччину через місяць, як уже не літають до Єгипту.

Схожі матеріали:
👁 604
Категорія: Прес-реліз
Теги: Єгипет, Аеропорт, полтава, Шарм-еш-Шейх, Супрунівка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ