Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


20.03.2015

Лубенська ОДПІ: Отримали іноземні доходи – задекларуйте їх до 1 травня 2015 року


Із зарплати легально працюючого за кордоном резидента України податок стягується за правилами країни отримання доходу


Лубенська ОДПІ: Отримали іноземні доходи – задекларуйте їх до 1 травня 2015 рокуПід час зустрічі з платниками податків, керівник Лубенської ОДПІ Олександр Коломієць   повідомив, що громадяни, які отримували  іноземні доходи, в обов’язковому порядку  повинні до 1 травня  поточного року подати  річну податкову декларацію  про майновий стан і доходи до органу ДФС за місцем реєстрації.

Визначене за результатами декларування податкове зобов’язання необхідно сплатити в строк до 1 серпня 2015 року (п.179.7 ст.179 Податкового кодексу України). Із зарплати легально працюючого за кордоном резидента України податок стягується за правилами країни отримання доходу.

За підсумками року такий громадянин  зобов’язаний подати  податкову  декларацію  про одержані за кордоном доходи. У випадку, коли між Україною і країною отримання доходу підписано договір (Конвенцію) про уникнення подвійного оподаткування, і у фізособи є довідка про сплату податку за кордоном, то сума річного податкового зобов'язання зменшується на суму податку, сплаченого за кордоном.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полтавські піраміди

Фахівці Лубенської ОДПІ також наголошують, що якщо громадянин України легально працює за кордоном і перераховує гроші своїм родичам, то їх одержувачі, повинні задекларувати такий дохід і сплатити податок. Такий дохід вважається іноземним.

Проте прав на зменшення річного податкового зобов'язання одержувачі переказу не мають, оскільки самі безпосередньо не сплачували податок за кордоном.

 Інформаційно-комунікаційний сектор
Лубенської ОДПІ


Схожі матеріали:
👁 1044
Категорія: Прес-реліз
Теги: доход, ОДПІ, Лубни




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ