Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


26.02.2016

Лубенська ОДПІ: При отриманні подарунку – задекларуйте його


В разі виникнення питань звертайтесь особисто до Центру обслуговування платників Лубенської ОДПІ


Лубенська ОДПІ: При отриманні подарунку – задекларуйте йогоСпадщина та подарунки, відповідно до положень Податкового кодексу, оподатковуються за нульовою ставкою, якщо вони отримані від члена сім’ї першого ступеня споріднення (чоловік, дружина, батьки та діти) або ж отримані інвалідом І групи чи особою, яка має статус дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування, чи дитиною-інвалідом. В іншому випадку ставка податку становить 5%.

Якщо ж спадщину чи подарунок отримує спадкоємець від спадкодавця-нерезидента або спадкоємець-нерезидент від спадкодавця-резидента, ставка податку буде становити 15 або 20%. Громадяни, які отримали спадщину чи подарунок, зобов’язані задекларувати такі доходи до 1 травня та до 1 серпня сплатити з таких доходів відповідну суму податку.

Для комфортного звітування громадян протягом січня-квітня 2016 року центри обслуговування платників податків працюватимуть за подовженим режимом роботи, при цьому подати декларацію можна буде також й у вихідні дні. У разі необхідності платники зможуть отримати безкоштовні консультації та допомогу в заповненні декларації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова форма декларації з ПДВ!

Також нагадуємо, що з 1 січня 2016 року запроваджено нову форму декларації про майновий стан і доходи, в якій об’єднано звітність по податку на доходи фізичних осіб та військовому збору. Враховуючи це, за результатами 2015 року податкові зобов'язання з податку на доходи фізичних осіб та військового збору визначатимуться в одній податковій звітності.

В разі виникнення питань звертайтесь особисто до Центру обслуговування платників Лубенської ОДПІ за адресою м. Лубни вул. Я.Мудрого, 21 або телефонуйте за номерами (053615) 70381,  73818.

Сектор комунікацій
 Лубенської ОДПІ


Схожі матеріали:
👁 958
Категорія: Гребінківське відділення Лубенської ОДПІ
Теги: ОДПІ, Лубни, Спадщина




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ