Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


31.08.2014

Лубенська ОДПІ: Реформування податкової системи України


Податок на нерухоме майно та фіксований сільськогосподарський податок запропоновано перевести із загальнодержавних до місцевих


Лубенська ОДПІ: Реформування податкової системи України

Нещодавно начальником Лубенської ОДПІ Олександром Коломійцем проведено засідання «круглого столу» з місцевою бізнес – спільнотою, в ході якого розглянуто Урядовий пакет комплексних змін у податковій системі України  (Концепції реформування податкової системи України), зокрема щодо зменшення кількості податків з 22 до 9. «Скорочення кількості податків – це зменшення кількості звітів, спрощення системи обліку, економія часу платників податків» - зазначив Олександр Коломієць в ході проведення заходу.

Зокрема, Урядом запропоновано скасувати :

- збір за провадження деяких видів підприємницької діяльності;

- збір у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ для споживачів усіх форм власності;

- рентна плата за транспортування нафти і нафтопродуктів магістральними нафтопродуктопроводами, транзитне транспортування трубопроводами природного газу та аміаку територією України;

- збір за місця паркування транспортних засобів;

- туристичний збір;

- збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства.

Трансформуються :

Акцизний податок;

Збір за першу реєстрацію транспортного засобу ;

Екологічний податок (з палива) ;

Збір у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на електричну та теплову енергію, крім електроенергії, виробленої кваліфікованими когенераційними установками.

Акцизний податок

Екологічний податок (крім палива);

Збір за спеціальне використання лісових ресурсів;

Екологічний податок

Плата за користування надрами;

Збір за користування радіочастотним ресурсом України;

Збір за спеціальне використання води.

Рентна плата

Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки;

Плата за землю.

Податок на нерухоме майно

Єдиний податок;

Фіксований сільськогосподарський податок.

Єдиний податок

Податок на нерухоме майно та фіксований сільськогосподарський податок запропоновано перевести із загальнодержавних до місцевих. З метою зменшення  кількість звітності за низкою податків пропонується єдиний звітний період - квартал.

Крім цього, розглянуто спрощення адміністрування податку на прибуток - як вкрай необхідне. Зокрема, єдиний облік оснований на стандартах бухгалтерського обліку; кількість податкових різниць скорочується із 49 до 3; базою оподаткування є фінансовий результат, визначений за правилами бухгалтерського обліку, скоригований на обмежену кількість податкових різниць.

Розглянуто варіанти утримання податку з доходів фізосіб за прогресивною шкалою від 10% до 25% у шести варіантах, що сприятиме виведенню доходів з тіні, а також моделі нарахування єдиного соціального внеску.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Працівники Державтоінспекції Полтавщини повернулися із зони АТО

Підсумовуючи зустріч, Олександр Коломієць зазначив, що «концепція має великі  "плюси" - переведення податків із загальнодержавних до місцевих дозволить підвищити самостійність місцевих бюджетів та децентралізувати  їх наповнення; реформування порядку оподаткування податком на прибуток на основі бухгалтерського обліку спростить процедури обліку та звітності; реформування податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування знизить навантаження на фонд оплати праці, сприятиме соціальній справедливості, виведення зарплат з «тіні» та забезпечить наповнення бюджету; запровадження прозорої системи надання пільг аграріям забезпечить вільну конкуренцію та стабільний розвиток аграрного сектору».

Детальніше ознайомитися з Концепцією реформування податкової системи України можна на офіційному веб-порталі Державної фіскальної служби (www.dfs.gov.ua) в розділі Головна/Анонси.

Інформаційно-комунікаційний сектор



Схожі матеріали:
👁 1575
Категорія: Актуально
Теги: Лубенська ОДПІ, податок




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ