Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


18.04.2018

Лубенська прокуратура повернула державі 63 га землі, яку незаконно орендували фермери


Фермерське господарство, яке очолювала жителька Лохвиці, набуло статусу юридичної особи


Лубенська прокуратураФермерське господарство, яке очолювала жителька Лохвиці, набуло статусу юридичної особи, тому жінка не мала права отримувати  земельну ділянку поза аукціоном.

Рішенням Лохвицького районного суду Полтавщини, земельна ділянка площею 63 га та вартістю понад 2 млн грн, що розташована у межах Бодаквянської сільської ради, повернута державі в особі ГУ Держгеокадастру в області. Про це повідомили у прес-службі прокуратури Полтавщини.

Позов був пред'явлений у 2017 році Лубенською місцевою прокуратурою до Лохвицької райдержадміністрації та жительки Лохвиці про визнання недійсним договору оренди землі, укладеного між відповідачами у грудні 2012 року, та повернення ділянки.

Надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки без земельних торгів здійснені всупереч чинному законодавству, норми якого виключають можливість повторного надання земельної ділянки для ведення фермерського господарства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для чого 18 квітня треба відчинити всі вікна і влаштувати протяг у хаті

За словами прокурорів, на той час фермерське господарство, яке очолювала жителька Лохвиці, набуло статусу юридичної особи. Тому жінка не мала права отримувати земельну ділянку поза аукціоном, оскільки вже створила фермерське господарство.

Нагадаємо, Гребінківська та Пришибська ОТГ на Полтавщині отримали з державної у комунальну власність 442 і 619 га сільськогосподарської землі.

Схожі матеріали:
👁 811
Категорія: Актуально
Теги: Лбни, Лубенська прокуратура, прокуратура




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ