Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


26.09.2021

Майбутні космонавти зможуть добувати воду і кисень з місячного грунту


Є дві речі, які мають важливе значення для людського життя, вода і кисень - але вони недоступні на Місяці.


Є дві речі, які мають важливе значення для людського життя, вода і кисень - але вони недоступні на Місяці. Однак завдяки новій техніці астронавти зможуть добувати ці елементи з місячного грунту.


Майбутні космонавти зможуть добувати воду і кисень
 

Двоетапний процес був розроблений консорціумом вчених з Політехнічного університету Мілана, Європейського космічного агентства, Італійського космічного агентства і корпорації космічних систем OHB. Він заснований на існуючій техніці, використовуваної в наземних умовах, і використовує той факт, що приблизно 50% ґрунту у всіх областях Місяця складається з мінералів, таких як діоксид кремнію і оксид заліза, які, в свою чергу складаються з кисень.

У лабораторних умовах дослідники почали з нагріву штучного місячного ґрунту в печі - в присутності водню і метану - до температури близько 1000 ºC. Це призвело до випаровування грунту, в результаті чого кисень з мінералів переходили прямо з твердого в газоподібний стан, минаючи розплавлену фазу.

Ці гази і залишковий метан потім направлялися в каталітичний нейтралізатор і конденсатор, останній з яких відділяв рідку воду від суміші. Потім цю воду можна було споживати або можна витягти з неї кисень за допомогою електролізу.

Майбутні космонавти зможуть добувати воду і кисень
 

Водень і метан, які зилишилися можна утилізувати в системі. Є також твердий побічний продукт, багатий кремнеземом і металами, які, ймовірно, можна буде переробити для інших цілей в місячних колоніях. І хоча цей процес може здатися досить складним, очевидно, що він може виконуватися сам по собі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Штучні м'язи, що активується теплом, можуть піднімати предмети в 5000 разів більше власної ваги

«Наші експерименти показують, що установка масштабіруєма і може працювати в повністю автономному замкнутому контурі, без необхідності втручання людини і без засмічення», - каже професор Мішель Лаванья з Політехнічного університету Мілана.

Схожі матеріали:
👁 463
Категорія: Технології
Теги: місяць, виробництво кисню, польоти в космос, питна вода




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ