Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


12.05.2020

«Медик повинен мати достойну заробітну плату і високий рівень підготовки», – Максим Степанов


Міністр охорони здоров’я Максим Степанов у Полтаві ознайомився з роботою навчально-тренінгового центру


Міністр охорони здоров’я Максим Степанов у Полтаві ознайомився з роботою навчально-тренінгового центру, де удосконалюють свої навички  медичні працівники,  та відвідав  Полтавський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Поспілкувався з лікарями та фельдшерами.


Міністр охорони здоров’я Максим Степанов у Полтаві
 

Зокрема зазначив, що Полтавщина – єдина область, яка виплатила медикам надбавку за березень у повному обсязі.
 
«Медик повинен мати достойну заробітну плату і високий рівень підготовки. Єдина область, яка виплатила в повному обсязі надбавки медикам за березень – Полтавська. Ми маємо чітко розуміти, що доплати, які йшли у березні, відбувалися  за рахунок медичної субвенції. У квітні  доплати повинні йти через НСЗУ за розрахованими тарифами. Зараз Національна служба здоров’я укладає договори й починає перераховувати кошти, – сказав Максим Степанов. – Чому інші області не розрахувалися з усіма медиками? Причину з’ясовуємо. Всі кошти були перераховані до 15 квітня по всіх областях»


Міністр охорони здоров’я Максим Степанов у Полтаві
 

Голова облдержадміністрації Олег Синєгубов зазначив, що надбавки  виплачуються тим медикам, які безпосередньо працюють із хворими на COVID-19.
 
«У березні таких медичних працівників було небагато. Зокрема, в  Кременчуці.  Там спочатку ці надбавки виплатили з місцевого бюджету, а потім з медичної субвенції цю суму компенсували. Це питання ми закрили. З першого квітня фінансування здійснюватиметься також з місцевого бюджету. Кошти виділимо на обласну лікарню та екстрену медицину.  Наголошую, саме для тих медпрацівників, які безпосередньо працюватимуть із хворими на коронавірус. Надалі кошти очікуємо з НСЗУ. Всі документи ми подали. Чекаємо на укладання договорів і подальшу виплату», – сказав Олег Синєгубов.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр охорони здоров’я відвідав Хорольську центральну районну лікарню (ФОТО)


Міністр охорони здоров’я Максим Степанов у Полтаві
 

Директор Департаменту охорони здоров’я ОДА Віктор Лисак розповів про пілот, який впроваджували на Полтавщині.
 
«Ми почали реформувати первинну ланку медицини на прикладі Горішніх Плавнів. Було відпрацьовано схему «гроші йдуть за пацієнтом». Для того, щоб реформувати первинну ланку й працювати в такій системі , яка діє нині, потрібно було 15 років», – сказав Віктор Лисак.

Також Віктор Лисак зазначив, що на 31% зросли надходження від НСЗУ.


Міністр охорони здоров’я Максим Степанов у Полтаві


Схожі матеріали:
👁 352
Категорія: Актуально
Теги: навчально-тренінговий центр, міністр охорони здоров’я, полтава




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ