Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


01.10.2021

Міністерство оборони Великобританії почало розробку лазерної та радіочастотної зброї


Зброя спрямованої енергії живиться від електрики і працює без боєприпасів


Міністерство оборони Великобританії (MOD) уклало з британською промисловістю контракти на суму 72,5 мільйона фунтів стерлінгів на виробництво зброї спрямованої енергії (DEW) в рамках Програми нового озброєння (NWP).

В рамках контрактів промисловий консорціум Великобританії, очолюваний Thales і Raytheon UK, розробить вдосконалені лазерні і радіочастотні демонстратори, які будуть встановлені на кораблях Королівського військово-морського флоту і транспортних засобах британської армії. Мета полягає в тому, щоб створити три зброї, які можна встановити на кораблі, бронетехніку і вантажівки без необхідності серйозних модифікацій. Ці технології нового покоління зможуть революціонізувати поле бою і знизити ризик побічної шкоди.


Лазерна зброя
 

Зброя спрямованої енергії живиться від електрики і працює без боєприпасів, що значно знижує експлуатаційні витрати, збільшує витривалість платформи і забезпечує безпрецедентну гнучкість у наступі та захисту для особового складу на передовій.

Перший лазерний демонстратор (LDEW) буде проходити випробування на борту фрегата Royal Navy Type 23 шляхом виявлення, відстеження, ураження і протидії безпілотним літальним апаратам (БПЛА). Тим часом, другий лазерний демонстратор буде встановлений на бронетранспортері британської армії «Вовкодав» для вивчення можливостей боротьби з БПЛА та іншими повітряними погрозами. Радіочастотний демонстратор також буде використовуватися британської армією на вантажівці MAN SV для виявлення та відстеження різних повітряних, наземних і морських цілей.

Ці інноваційні можливості будуть піддаватися експериментам з 2023 по 2025 роки, які будуть зосереджені на експлуатації та обслуговуванні цих нових систем і нададуть безцінні знання, інформацію і досвід для оцінки того, чи може DEW бути повністю вбудована в інші активи оборони в майбутньому. Ці випробування будуть проводитися командою Hersa, яка об'єднує кращі навички придбання з оборонного обладнання та підтримки (DE & S) і кращі технічні знання з лабораторії оборонної науки і технологій (Dstl).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Технологія розпилення глинозему в польоті FAST
 
«Ці технології допоможуть нашим збройним силам переслідувати нові цілі на суші, на морі і в повітрі, дозволяючи командирам по-новому досягати цілей місії», - сказав Шимон Фіма, директор зі стратегічних питань Міністерства оборони США. Програм. «Ми повинні швидко використовувати передові технології, розроблені талановитими вченими і інженерами Великобританії».


Схожі матеріали:
👁 532
Категорія: Технології
Теги: озброєння, лазерна установка, лазерна зброя, зброя




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ