Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


03.11.2020

Міністерство закордонних справ обговорило нагальні питання у сфері експорту з підприємцями Полтавщини


Полтавська область має торгівельні зв’язки з 128 країнами світу


3 листопада відбулася зустріч у режимі селектору Міністра закордонних справ України з головою Полтавської ОДА Олегом Синєгубовим та представниками бізнес-середовища області. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що подібні заходи будуть проходити з усіма регіонами країни, щоб вирішити проблеми українських товаровиробників на зовнішніх ринках та перспективи розширення ринків збуту.
 
«Нам дуже важливо налагодити тісний контакт із експортерами України, почути пропозиції щодо залучення інвестицій в область і давати посольствам та дипломатам більш предметні доручення в інтересах бізнесу і розвитку економіки», – сказав Дмитро Кулеба.


Полтавська область має торгівельні зв’язки з 128 країнами світу
 

Голова Полтавської облдержадмінстрації Олег Синєгубов упевнений, що діалог влади та бізнесу стане ефективним кроком для вирішення нагальних питань у сфері експортної діяльності підприємствами області.
 
«Полтавська область має торгівельні зв’язки з 128 країнами світу, у тому числі експортує товари до 118 країн світу. Обсяги експорту продукції склали понад 1,14 млрд дол. США і зросли на 5,6% (порівняно із аналогічним періодом минулого року), – розповів Олег Синєгубов. – Розвиток та збільшення експорту товарів та послуг є важливим для економічного зростання області. Адже це зростання надходжень до бюджетів усіх рівнів від сплачених підприємствами податків і зборів».

Полтавська облдержадміністрація стала своєрідним майданчиком для відкритого спілкування бізнесу із представниками Уряду. Нещодавно в ній провели консультацію «Оновлення Угоди про асоціацію з ЄС: потреби та очікування бізнесу Полтавщини» за участі представників Мінекономіки, Офісу Віце-прем’єрки з європейської та євроатлантичної інтеграції України та експортерів області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині розпочали інформаційну кампанію на підтримку літніх людей в умовах пандемії COVID-19

Першочергово, що турбувало представників бізнесу на онлайн зустрічі з МЗС, – це вирішення питань сертифікації продукції за європейськими стандартами, участь у заходах із просування органічної продукції та експорту освітніх послуг за кордон у період пандемії та інше.

Схожі матеріали:
👁 396
Категорія: Актуально
Теги: Торгівельні зв’язки, Полтавщина




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ