Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


10.12.2014

Міноборони України роз’яснило деталі 4 хвилі мобілізації


Всі мобілізовані обов'язково пройдуть підготовку перед відправленням в зону АТО, заявляє Міністерство оборони України


Міноборони України роз’яснило деталі 4 хвилі мобілізації

Радник міністра оборони Ганна Коваленко, в ефірі каналу Еспресо.tv , розповіла деталі нової хвилі мобілізації, яка готується в Міноборони

«Підготовка до мобілізації йде. Вона буде часткова, про точну кількість поки повідомити не можу. З документів треба мати військовий квиток. Чекаємо зараз рішення парламенту про статус учасника бойових дій, зараз проходить процес узгодження», - сказала в ефірі Коваленко.

За словами радника міністра оборони, як тільки процедура узгодження статусу учасника бойових дій буде прийнято, то далі весь процес стане «відшліфованим і доведеним до повного автоматизму», - повідомила Коваленко.

«Кожен мобілізований пройде як мінімум кілька тижнів підготовки. А вже після цього вони поїдуть туди : хто на передову, а хто займатися іншими функціями - зона АТО дуже велика і завдань для виконання там багато. Головна мета нової мобілізації - це ротація бійців», - додала Коваленко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто потрапить до четвертої хвилі мобілізації

Про кількість майбутніх мобілізованих радник міністра оборони поки не знає. «Кількість буде залежати від ситуації, яка буде розгортатися в самий найближчий час», - повідомила Ганна Коваленко.

Міністр оборони України Степан Полторак впевнений в тому, що Україні обов'язково потрібно сформувати резервну армію. За словами Полторака, резервна армія необхідна в разі початку повноцінної війни.



Схожі матеріали:
👁 1536
Категорія: Актуально
Теги: АТО, Міноборони, мобілізація




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ