Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


14.07.2020

Мирослав Продан: 0,4% — такий показник зупинених податкових накладних є середньоденним в серпні


За словами Продана, СМКОР (система моніторингу ризиків) стартувала свою роботу 1 липня.


Мирослав Продан: 0,4% — такий показник зупинених податкових накладних є середньоденним в серпні

У серпні цього року Державна Фіскальна Служба України вийшла на середньоденний показник зупинених податкових накладних 0,4%. Такі новини повідомив Мирослав Продан, в.о. Голови ДФС. Це сталось 10 серпня, під час апаратної наради Служби.


Мирослав Продан
 

За словами Продана, СМКОР (система моніторингу ризиків) стартувала свою роботу 1 липня. З її початку було зареєстровано майже 27 млн податкових накладних\розрахунків коригування. Реєстрацію 170,7 тис. документів було зупинено. Таким чином, їх показник сягнув 0,64% від загальної кількості зареєстрованих податкових накладних.

Комісія ДФС загалом отримала 64,5 тисяч повідомлень, що підтверджують реальність проведених операцій по тим податковим накладним, які було зупинено. Понад 42 тис. з них вже отримали рішення, 25 тисяч повідомлень — позитивне рішення. Також комісія ДФС отримала на розгляд 24, 4 тис. таблиць платника. По 19,9 тис. з них вона вже приняла рішення.

Мирослав Продан зазначив, що всі члени комісії працюють практично цілодобово для того, щоб забезпечити оперативність розгляду усіх документів, отриманих від платників для підтвердження реальності операцій. Це важливо для того, щоб не затягувати час і вчасно приймати відповідні рішення.

Продан також надав певні доручення керівникам територіальних органів ДФС. Зокрема, він попросив їх організувати співпрацю з бізнесом на місцях, яка може вирішити будь-які проблеми, що виникають під час реєстрації податкових накладних. Так, тепер щотижневі зустрічі будуть проводитися у кожній області. Будь-який платник, що має питання щодо блокування накладних, може озвучити їх. ГУ ДФС у місті Києві вже має таку практику, яка показала хороший ефект.

Продан зазначив, що такі щотижневі регіональні зустрічі допоможуть регулярно передавати інформацію до комісії ДФС. Це дозволить Службі отримати розуміння, які саме проблеми існують, в якому регіоні, який їх масштаб, тощо. Це те, що допоможе забезпечити оперативну реакцію. Тобто, якщо виникають будь-які критичні ситуації, платники на місцях матимуть змогу донести інформацію. Очільник ДФС окремо підкреслив необхідність виключити некоректне ставлення до платників податків. Натомість необхідно зосередитись на своєчасній та відповідній реакції на проблеми.

Продан також зазначив, що хоч система СМКОР вже довела певні позитивні результати, її все ж не завадить вдосконалити. Зокрема, необхідно спростити деякі процедури та скоротити строки, необхідні для розгляду документів.
 



Схожі матеріали:
👁 330
Категорія: Прес-реліз
Теги: система СМКОР, податкова




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ