Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


15.10.2013

Молоді лідери в Лубнах дискутували про проблему молодіжного безробіття


Майбутнє нашого міста потребує молодих підприємців, аби в уникнути проблем з безробіттям


Молоді лідери в Лубнах дискутували про проблему молодіжного безробіття

Майбутнє нашого міста потребує молодих підприємців, аби в уникнути проблем з безробіттям. Саме ця теза стала основною темою обговорення на засіданні дискусійного клубу «Власна думка» за участі лідерів учнівського і студентського самоврядування Лубен, яке відбулося 15 жовтня в приміщенні Лубенської міської ради.

Захід був організований Полтавською обласною молодіжною громадською організацією «Твій Світ» спільно з відділом в справах сім᾽ї та молоді виконавчого комітету Лубенської міської ради. Близько 30 учасників із навчальних закладів говорили про бізнес та підприємливість, про освіту та про самовизначення і орієнтування молодої людини на ринку праці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Пирятином згвалтували 22-дівчину

- Згідно зі статистикою сьогодні існує сильна мотивація оволодіння «прибутковою» професією, але часто у молодої людини немає необхідних для цього особистісних якостей. Молодь прагне досягти матеріального благополуччя найкоротшим шляхом. А близько 90% молодих людей віком до 23 років живуть на частковому або повному утриманні від батьків або рідних, - коментує керівник проекту Олександр Чепур.

На відкритті дискусії було презентовано відеоролик «Майстерня майбутнього», та обговорено поняття підприємливість, проведено самодослідження підприємницьких якостей та спілкування про власні мрії, досягнення і лідерські якості учасників. Дискутували на зустрічі і про безробіття, зокрема серед молоді.

Під час опенспейсу учасники зустрічі обговорювали економічні, соціальні і культурні наслідки безробіття та шукали шляхи, які допомогли б змінити невтішні тенденції у майбутньому. В кінці заходу молоді лідери зробили висновок, що потрібно турбуватись не лише про власне робоче місце, а й створювати нові – займатись підприємництвом та навчатися упродовж всього життя.

Захід відбувся в рамках проекту «Запровадження просвітницької програми професійної активності та підприємливості», що здійснюється за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Олександр Чепур


Схожі матеріали:
👁 1003
Категорія: Актуально
Теги: Лубни, Олександр Чепур, Безробіття




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ