Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


11.11.2022

МОН працює над тим, щоб підлаштувати навчання під відключення світла


Шкарлет наголосив, що в нинішніх умовах також зросла роль батьків, які можуть допомоги дитині опанувати навчальну програму.


навчання дітей

Міністерство освіти та науки працює над тим, щоб підлаштувати освітній процес під графіки відключень електрики.

Про це в ефірі телемарафону заявив міністр освіти та науки Сергій Шкарлет.
 
“Сьогодні ми збиралися з директорами департаментів освіти і науки і обговорювали особливості (освітнього процесу – ред.) з областями, де постійно відбувається відключення. Ми працюємо з Міненерго, щоб створити чіткі графіки відключення і під це підлаштувати освітній процес. У багатьох школах ми на сьогодні переходимо на змінність навчання, враховуючи графіки відключень: старша школа – друга зміна, початкова школа – перша зміна. Зсунули трошки графіки навчального процесу – не з 8-ї, а з 9-ї години, залежно від графіків відключень”, – розповів Шкарлет.

За його словами, в умовах відключення електрики й відсутності інтернету учні можуть опановувати навчальну програму завдяки застосункам, які не потребують підключення до мережі. Крім того, в мережу викладено 1335 підручників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харчування школярів під час онлайн навчання
 
Ми на сьогодні зробили дуже багато деяких інтерактивних додатків, які не вимагають інтернету. При цьому в офлайн-режимі, на гаджеті, ми можемо використовувати якісний діджитал-контент, який і без інтернету працює, для опанування тієї чи іншої освітньої програми. Ми працюємо сьогодні в рамках електронної бібліотеки із завантаженими електронними підручниками – у нас 1335 різних назв з 1-го по 11-й класи завантажені в мережу, яка не вимагає доступу до інтернету.

Декілька наших видавництв забезпечують додаткові освітні матеріали. Ми працюємо над тим, щоб перевести матеріали Всеукраїнської школи онлайн в гейміфіковані контенти, які не вимагають підключення до інтернету … і можуть використовуватися в освітньому процесі
”, – зазначив міністр.

Шкарлет наголосив, що в нинішніх умовах також зросла роль батьків, які можуть допомоги дитині опанувати навчальну програму.

Схожі матеріали:
👁 306
Категорія: Шкільний екран
Теги: навчання, навчання дітей, відключення світла




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ