Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


22.07.2016

"Можна без хліба в світа прожити, а без Вітчизни згіркне життя..."


У "Гребінчиній світлиці" зібралися патріоти Гребінки, люди, які вболівають за рідне місто


"Можна без хліба в світа прожити, а без Вітчизни згіркне життя..."Це слова поета Дмитра Луценка, які відображають думки патріотів різних часів. Вони прозвучали у пісні, яку чудово виконав Григорій Сухонос на засіданні "Гребінчиної світлиці". До Дня міста завідуюча музею Л.А.Безвиненко проводить серію зустрічей з відомими гребінківцями та згадує сторінки історії рідного міста. Адже патріотизм формується з дитинства і починається з любові до отчої домівки, до свого міста чи села.

18 липня у "Гребінчиній світлиці" зібралися патріоти Гребінки, люди, які вболівають за рідне місто та прославляють його своєю творчістю та щоденною кропіткою роботою.

Людмила Андріївна показала присутнім герб Гребінки, який власноруч вирізьбив з дерева наш талановитий земляк із Слободи-Петрівки Віктор Чорний. У цікавій розповіді з історії створення нашого міста завідуюча музеєм використала цитати з унікального видання Олексія Припутня "Євген Павлович Гребінка і Гребінківщина".

Про відому в Гребінці родину залізничників Божків розповіла Людмила Андріївна. Теплі слова про нашу славну землячку - українську оперну співачку, заслужену артистку УРСР, народну артистку України, професора Львівської національної музичної академії імені Миколи Лисенка - Л.Ф.Божко сказала її учениця Валерія Коваленко.

Людмила Федорівна була солісткою Львівського театру опери та балету ім. І. Франка, Великого театру в Москві, гастролювала містами Нідерландів, Німеччини, Польщі, Австрії, Росії, Угорщини та ін. Зараз наша землячка - завідувач кафедри сольного співу і залюбки навчає талановитих гребінківців.

Присутні могли спостерігати результат її роботи, адже Лєра майстерно заспівала твір Дениса Січинського "Бабине літо", і всі побачили, як змінилася манера виконання нашої юної співачки. Валерія Коваленко подякувала і своєму першому наставнику - Олені Володимирівні Цяпко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фестиваль "Гастрономічна гостинність Полтавщини"

На зустрічі звучали виступи талановитих гребінківців: Ніни Третяк, Ніли Луценко, Анатолія Бабака, Григорія Сухоноса, Валентини Рябоконь, Віктора Пшеничного, Наталії Носової.

Приємною несподіванкою для дорослих були віршовані освідчення в любові Гребінці дівчаток Кароліни та Юлії Башинських, Насті Лисенко. А саме так і формується любов до Вітчизни та зростають патріоти рідної землі.,.

Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 1015
Категорія: Прес-реліз
Теги: Безвиненко, Гребінчина світлиця




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ