Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


30.06.2021

На Полтавщині 100% шкіл використовують платформу «Всеукраїнська школа онлайн»


«На Полтавщині 100% шкіл використовують платформу «Всеукраїнська школа онлайн». Такого показника немає ніде в Україні», – Артур Селецький


У межах робочого візиту заступник Міністра освіти і науки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Артур Селецький відвідав Полтавщину. На пресбрифінгу він розповів про особливості цифровізації освіти в нашій області.


Всеукраїнська школа онлайн
 
 
«Приємно вражений побаченим. На Полтавщині 100% шкіл використовують платформу «Всеукраїнська школа онлайн». Такого показника немає ніде в Україні. Сьогодні відвідав один з освітніх закладів – Полтавський мистецький ліцей імені Софії Русової. Там у класах використовують цифрові технології, зокрема встановлені багато інтерактивних дошок, що робить уроки максимально цікавими, – зазначив Артур Селецький. – Світ стрімко розвивається, у час пандемії, коли школи не працювали в звичному режимі, цифрові технології допомагали дітям і вчителям безперервно навчатися. Звісно, професія вчителя буде потрібною й актуальною завжди. Але саме цифрові технології допомагають нині робити уроки максимально змістовними й цікавими. Відповідно до сучасних викликів розробляємо нові інформаційні інструменти рішень».

Артур Селецький зазначив, що платформу «Всеукраїнська школа онлайн» використовує в державі кожен четвертий учитель. Наразі в Україні діють 15 платформ із цифровізації.
 
«Завдяки цифровізації значно цікавішими й змістовнішими стали уроки. Ми мали змогу спостерігати, як працюють у всіх куточках України вчителі та як проводять уроки онлайн. Скажімо, те ж фізичне виховання через інтернет, коли весь клас разом з учителем робить руханки. Інший приклад – історія, коли за допомогою відеоматеріалів відбувається активне обговорення теми. Такий підхід сприяє у вивченні цього предмету. Використання «змішаних» інструментів у навчанні підвищуватиме ефективність навчального процесу», – додав Артур Селецький.

Заступник Міністра освіти і науки спростував міф, що вчителі більш поважного віку не можуть опанувати нові технології.
 
«Ми проводили низку профільних програм, пів мільйона освітян такі курси пройшли. Інші предмети ми робили з Microsoft, їх пройшли 5 тисяч освітян, G Suite for Eduсation – 15 тисяч вчителів. Більшість із них були поважного віку – за 60. І вони впоралися з цими курсами. Звісно, й надалі допомагатимемо вчителям розвивати цифрові навички, з’являтимуться нові інструменти, співпрацюватимемо з центрами підвищення кваліфікації, а в педагогічних університетах змінюватимемо підходи до навчання», – розповів Артур Селецький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сім способів креативно завершити навчальний рік

Він зазначив, що області можуть отримати субвенцію з державного бюджету на проведення швидкісного інтернету та закупівлю ноутбуків. Уже спрямовані кошти на Полтавщину. Зокрема, держава виділяє 40,5 мільйона гривень для 36 територіальних громад області в межах проєкту «Інтернет-субвенція» на проведення швидкісного інтернету. Понад 32,5 мільйона розподілено на Полтавщину в межах субвенції на придбання ноутбуків педагогічним працівникам для організації дистанційного навчання.

Схожі матеріали:
👁 571
Категорія: Шкільний екран
Теги: Всеукраїнська школа онлайн, міністр освіти




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ