Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


04.08.2016

На Полтавщині 80% кадрів поліції не змінилося − експерт


Полтавщина, поліцейські, переатестація


На Полтавщині 80% кадрів поліції не змінилося − експертПротягом реформування правоохоронної системи 80% кадрів поліції Полтавщини не змінилося. Про це повідомила юрист, член атестаційної комісії ГУ Національної поліції в Полтавській обласоті Тетяна Беличко.

Вона підкреслила, що реформу МВС треба було починати не з найнижчої ланки, а з судів, прокуратури та найвищої ланки правоохоронців.

"80% кадрів поліції не змінилося, це найбільша проблема в органах слідства. Нового набору, як в патрульній службі, не було, є кадровий дефіцит і непрофесіоналізм кадрів. Найбільше скарг надходить на органи слідства", − сказала Т.Беличко.

За її словами, в Києві, де три місяці тому завершилася переатестація поліції, лише зараз почався кадровий набір в органи слідства, а це все дуже гальмує процес реформування.

Т.Беличко зауважила, що патрульна поліція є найнижчою ланкою МВС, перебуває у всіх "на виду", хоча насправді лише збирає оперативну інформацію, докази й віддає слідчому відділу.

"Найчастіше саме на етапі слідства справу перекваліфіковують, а в суді взагалі виправдовують злочинців у повному обсязі, за домовленістю", − сказала юрист.

Вона додала, що суспільство цим не вдоволене, проте "тінь" падає саме на нову поліцію, а не на справжніх винуватців, бо "люди не бачать, що відбувається в слідчих органах і прокуратурі".

За її словами, реформа патрульної служби була правильно проведена, коли ДПС розформували і набрали повністю новий набір кадрів патрульних.

"Патрульні дійсно швидко реагують на виклики та проводять профілактичну роботу, але потім справу "спускають на гальма". Нова патрульна поліція не може повноцінно працювати, бо справу передають недосконалому слідству", − зазначила Т.Беличко.

Серед недоліків патрульної служби також те, що закінчився набір.

"Набрали 300 осіб, але якийсь відсоток виявилися нездібним, відсіяти не можна, немає фільтрації, бо завершився набір. Я не почула про жодне звільнення з патрульної поліції, хоча було кілька скандальних випадків. Тобто набрали, і працюють із тим, що є", − сказала Т.Беличко.

За її словами, під час проведення переатестації правоохоронців деякі керівники підрозділів не могли назвати загальні поняття, якими законами керуються при своїй роботі, не знали визначення термінів "корупція", чи що таке "національна поліція".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рятувальники попереджають - дотримуйтеся правил безпечної поведінки під час відпочинку біля водойм

"Людина, яка керує підрозділом, але не знає елементарного. А його підлеглі все знають… Нічого не змінюється, на жаль. А ті правоохоронці, які отримали низький бал, ще й оскаржують результати атестації", − зазначила Т.Беличко.

Вона розповіла, що під час переатестації було чотири рівня оцінювання, і рекомендацію комісії на звільнення чи пониження оскаржують шість правоохоронців.

"При зверненні до суду у них претензія − неправильно вівся протокол. Але ж не проводилося ні відео-, ні аудіофіксації співбесіди, бо це розголошення особистих даних. Ми не можемо довести, чи була порушена процедура протоколу, невідомо, що вирішить суд", − сказала юрист.

Нагадаємо, полтавська поліція відчуває суцільний кадровий голод. В декількох районах некомплект поліцейських становить 80%.
 Полтавщина, поліцейські, переатестація


Схожі матеріали:
👁 1023
Категорія: Актуально
Теги: поліція, Полтавщина




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ