Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


21.04.2021

На Полтавщині кардинально вдосконалять шкільне харчування


У Полтавській області планують закупити 700 одиниць нової техніки для їдалень


У Полтавській області планують закупити 700 одиниць нової техніки для їдалень, запровадити систему НАССР і посилити контроль за постачальниками їжі.

Голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов зазначає, що реформа шкільного харчування має два основні напрямки: ресурсне забезпечення шкільних їдалень та безпечні харчові продукти. Так, минулого року для харчоблоків у 62 закладах освіти області закупили нове устаткування. Це зокрема нові посудомийні машини, морозильні камери, електричні плити, пароконвектомати, холодильники, електричні м’ясорубки.

На Полтавщині кардинально вдосконалять шкільне харчування
 
«У Стратегії розвитку Полтавської області на 2021-2027 роки ми чітко виокремили середню освіту як одну з пріоритетних сфер. Діти з усієї області повинні мати сучасні умови навчання, винятково здорове харчування, безпечно й комфортно діставатися до школи. Саме тому для закладів середньої освіти заплановано придбати 100 STEM-лабораторій, 70 шкільних автобусів і 700 одиниць техніки для їдалень у межах нашої Регіональної програми «Дітям Полтавщини – здорове харчування», яку нещодавно підтримали депутати обласної ради», – зазначає Олег Синєгубов.

За його словами, саме ця програма стане одним із ключових інструментів для втілення реформи шкільного харчування, ініційованої першою леді Оленою Зеленською. Підвищення безпечності та якості харчування учнів, вилучення недобросовісних постачальників їжі, оновлення застарілої матеріально-технічної бази харчоблоків і впровадження та застосування системи НАССР – основні завдання програми. На її реалізацію передбачено 54,5 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Онлайн-курс «30 кроків до Нової української школи: навчаємо громадянина»

Окрім того, депутати обласної ради підтримали наміри ОДА й створили комунальне підприємство «Здорове харчування». Воно повинно забезпечувати ефективну організацію харчування в комунальних підприємствах, установах і організаціях, заснованих Полтавською обласною радою, зокрема в сфері охорони здоров’я та соціального захисту населення, освіти, науки та культури.

«Харчування для наших школярів має бути на найвищому рівні, адже якісна їжа сьогодні – це міцне здоров’я дітей завтра», – наголошує очільник Полтавської ОДА


Схожі матеріали:
👁 824
Категорія: Шкільний екран
Теги: їжа, школи, техніка для їдалень, шкільне харчування




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ